Önden Gidenler - 1 Mart 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, Hz. Süleyman’ın hayatı ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu, “Hz. Süleyman nerede ve ne zaman doğdu? Hz. Süleyman evli miydi? Kur’an-ı Kerim’de Hz. Süleyman ile ilgili ayetler var mıdır? Hz. Süleyman nasıl peygamber oldu? Hz. Süleyman ne kadar yaşamıştır? Hz. Süleyman ne zaman kral oldu? Hz. Süleyman’dan sonra kim peygamber olmuştur? Hz. Süleyman’ın mezarı nerededir? Hz. Süleyman öldükten sonra Yahudilerin akıbeti ne oldu? Hz. Süleyman zamanında adı geçen Belkıs kimdir? Hz. Süleyman kimlere hükmederdi? Kudüs halkı Hz. Süleyman’a iman etmiş midir? Cinler Hz. Süleyman’a iman etmiş midir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, çocuk yaşta hükümdar olan ve cinleri, hayvanları, rüzgarı emri altına alan Hz. Süleyman’ın gür saçları olduğunu, genellikle beyaz elbise giydiğini belirtti.

Ömer Döngeloğlu, Hz. Süleyman’ın Filistin topraklarında yaşadığını, orada bir mescit yaptırdığını belirtti. Döngeloğlu, Hz. Süleyman zamanında Mekke’ye gidildiğini ve Hz. Süleyman’ın Hac için Mekke’ye gittiğini izleyiciye aktardı.

Ayrıca Döngeloğlu, Hz. Süleyman zamanında adı geçen Belkıs’ın Yemen topraklarında Sebe kraliçesi olduğunu, Hz. Süleyman’ın Belkıs’ın tahtını Yemen’den bir anda getirtmesiyle Süleyman’ın saltanatını gören Belkıs’ın o anda iman ettiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet