Dr. Feridun Kunak Show - 21 Şubat 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak kolesterol hakkında bilgi verdi. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise alt ıslatma problemi hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Alt ıslatmanın ileri yaşlardaki etkileri nelerdir? Hangi yaşlarda alt ıslatma sorun olarak görülmelidir? Alt ıslatma probleminin çözüm yolları nelerdir? Alt ıslatma probleminin nedenleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, alt ıslatma probleminin nedeninin çocukluk dönemindeki güven problemiyle alakalı olduğunu söyledi. Kişinin yetişkin olduğunda da davranışlarına şekil veren noktalar olduğunu söyleyen Piyade, güvenle ilgili problem olduğu zaman kişinin kendini doğru ifade edemediğini, hayattaki başarısının daha aza indiğini belirtti.

Dr. Feridun Kunak programda, “Kolesterol nedir? Kaç çeşit kolesterol vardır? Kolesterol neden yükselir? İyi huylu kolesterol ve kötü huylu kolesterolün farkı nedir? Kolesterolü dengede tutmak için nasıl beslenmek gerekir? Yüksek kolesterolün sebep olduğu sorunlar nelerdir? Kolesterole karşı alınabilecek önlemler nelerdir? Trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği ne kadar önemlidir? Trigliserid nasıl düşürülür?” sorularını yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak, kolesterolün vücudumuzun bütün hücrelerinde olması gereken bir madde olduğunu, yüzde yetmişinin karaciğerde üretildiğini yüzde otuzunun ise dışardan alındığını aktardı. Trigliseridin ise vücuttaki dışardan alınan yağlar olduğunu belirten Kunak, çok yağlı yendiği zaman trigliseridin yükseldiğini söyledi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, kolesterolü dengeleyen çay tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, kaynar suyun içerisine yeşil çay, biberiye, ısırgan otu ve zeytin yaprağı koyup on dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra süzüp gün boyu içilmesini tavsiye etti.

Feridun Kunak, içerisinde limon, zeytin yaprağı ve yeşil zeytin olan kolesterol ve şekeri düşüren doğal sirke tarifini izleyiciye aktardı. Ayrıca Kunak, içerisinde sirke, kişniş, hünnap ve zeytin yaprağı olan damar açıcı karışım tarifini de verdi. Kunak, on gün bekledikten sonra süzüp içilmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet