Dr. Feridun Kunak Show - 7 Şubat 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak ağız ve dil sağlığı hakkında bilgi verdi. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise alt ıslatma problemi hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Alt ıslatma probleminin nedenleri nelerdir? Hangi yaşta alt ıslatmayı problem olarak görmeliyiz? Alt ıslatmanın ileri yaşlardaki etkileri nelerdir? Alt ıslatma probleminin çözüm yolları nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, alt ıslatma probleminin normal bir durum gibi algılandığını aslında bunun duygusal bir problem olduğunu söyledi. Piyade alt ıslatma probleminin, çocuklarda ileriki dönemlerde hayatını devam ettirirken sosyal hayattaki yer edinme açısından ciddi anlamda sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

Alt ıslatma probleminin kaynağının anne ve babanın tavırları olduğunu belirten Piyade, çocuğu yetiştirirken bebeklikten itibaren eğer çocukta güven duygusunu eksilten veya ona zarar veren bir davranış sergilenirse bu sefer çocuğun kendisini değersiz gördüğünü söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Dr. Feridun Kunak programda, “Ağız ve dil sağlığını korumanın yolları nelerdir? Dil temizliği nasıl yapılır? Dil temizliği ağız sağlığı için ne kadar önemlidir? Ağız yaralarının sebepleri nelerdir? Aft nedir ve neden oluşur? Ağız çevresindeki yaralar nasıl geçer? Dil altındaki yaralar neden oluşur?” sorularını yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak, dilin parça parça olmasının bedende ve sindirim sisteminde bozukluk olduğunun belirtisi olduğunu aktardı. Diş etlerinde ve sinüzitlerde enfeksiyon varsa ya da midede problem varsa ağız kokusu olacağını belirten Kunak, sinüzitlerdeki akıntının genizde birikmesinin de kokuya neden olduğunu söyledi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, içerisinde papatya, karbonat ve adaçayı olan ağız yaraları ve kokuları için gargara tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, bu karışım ile bir dakika kadar ağızın çalkalanmasını tavsiye etti.

Feridun Kunak, kara dut pekmezi, propolis ve kekik yağı olan ağızdaki yaralara ve dil yaralarına iyi gelen doğal kür tarifini izleyiciye aktardı. Ayrıca Kunak, içerisinde karbonat, ozon yağı, beyaz kil ve nane yağı olan katkısız diş macunu tarifini de verdi.

Programda ayrıca, diş fırçalama ve dil temizleme yöntemleri canlı yayında uygulamalı olarak gösterildi.

Serap Kunak ise sivilceler için ıspanak maskesi tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, sütü kaynatıp ıspanağı içerisine atıp yumuşayınca yüze yapıştırılmasını önerdi. Başka bir yöntem daha söyleyen Kunak, ıspanağı süt ile on dakika haşladıktan sonra ezip, yüze uygulanmasını ve kuruyana kadar on dakika gibi bir süre yüzde bekletilmesini tavsiye etti.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet