Dr. Feridun Kunak Show - 24 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak diyabet hastalığı hakkında bilgi verdi. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise Obsesif Kompulsif takıntı hastalığı hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Obsesif Kompulsif bozukluk nedir? Obsesif Kompulsif bozukluk yani takıntı probleminin tedavisi var mıdır? Takıntı probleminin günlük yaşantımıza etkileri nelerdir? Çocuklarda görülen takıntı problemleri ve çözüm yolları nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, “Paraya dokunamayan, paraya dokunduğunda kendini gerçekten mikrop kapmış ve ölecekmiş gibi hisseden insanlar var. Aslında paradan dolayı ölme değil, bir ölüm korkusu, yetersizlik korkusu var. Yani temelinde güvensizlik duygusu var. Hayattaki tehlikelerden kendini koruyamıyor kendini güvende hissedemiyor. O yüzden de paraya karşı tedbir alıp kendini koruyabileceğini düşünüyor” sözleriyle takıntı problemiyle ilgili örnekler vererek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Dr. Feridun Kunak programda, “Diyabet nedir? Diyabet tedavisinde nelere dikkat edilmeli? Şeker hastalığı nedir? Şeker hastalığı çeşitleri nelerdir? Şeker hastalığının başlıca belirtileri nelerdir? Şeker hastalığı diğer hangi sağlık sorunlarına yol açabilir? İdeal şeker değeri kaç olmalıdır? Şeker hastalarında doğru beslenmenin önemi nedir? Şeker hastalığı bitkisel kürlerle nasıl dengelenir? Gizli şeker nedir? Şeker hastalığının önüne geçebilmek için neler yapılmalıdır? Şeker hastaları neler yemelidir?” sorularını yanıtladı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Dr. Feridun Kunak, şeker hastası olmayan birinin yemek yediğinde insülin seviyesinin yeterli gelmediğini bu yüzden ortaya fazla şeker çıktığını ve bunun gizli şeker olduğunu söyledi. Feridun Kunak, gizli şekerin belirtilerinin ağız kuruması, halsizlik ve yaraların geç kapanması olduğunu belirtti. Kunak, karbonhidrattan, ekmekten, hamur işlerinden, tatlı grubundan ve tatlı meyvelerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kunak, şeker hastalarının her zaman aynı oran ve aynı saatte yemek yemelerini önerdi.

Alternatif tedavi yöntemleriyle modern tıbbı harmanlayan ekranların sevilen doktoru Feridun Kunak, şeker hastalığı için içerisinde mahlep, çörekotu ve tarçın olan çok özel kür tarifi verdi. Yemeklerden yarım saat önce şekerin yüksekliğine göre bir tatlı kaşığı veya bir çay kaşığı bu karışımı yoğurt ile karıştırıp yenmesini tavsiye etti. Hem kilo vermede faydalı hem de şekeri düşürmede etkili olduğunu söyledi. Kunak, ilaç kullananların doktorlarına danışmalarını tavsiye etti.

Feridun Kunak, kan şekeri düzenleyici çay tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, kaynayan suyun içerisine bir çorba kaşığı sumak tohumu koyup bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra içerisine limon sıkıp yemeklerden yarım saat önce içilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Kunak, kolesterol ve şeker düşürmede etkili olan zeytin yaprağı çayı tarifini de izleyiciyle paylaştı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet