Önden Gidenler - 18 Ocak 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, İslamın ilk kıblesi Kudüs ve Hz. Aişe’nin ibret dolu hayatı hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu, Müslümanları zor duruma sokanlara tepki gösterdi. Döngeloğlu, “Bugün Suriye’ye ve Filistin’e yaptıklarının daha kötüsünü bize yapmak için plan yapıyorlar” diyerek birlik olmamız gerektiğini söyledi.

Ömer Döngeloğlu bu hafta, Hz. Aişe’nin hayatı ve Kudüs ile ilgili bilgiler verdi. Döngeloğlu “Hz. Aişe Resulullah ile ne zaman evlenmiştir? İfk olayı nedir ve neler oldu?” sorularını yanıtladı. Ayrıca izleyicilerden gelen, “Hz. Aişe nerede doğmuştur? Hz. Aişe’nin anne ve babası kimdir? Peygamberimiz Hz. Aişe’ye hangi lakabı vermiştir? Peygamberimiz eşlerine nasıl davranırdı? Peygamberimizin Hz. Aişe’den çocukları var mıdır? Peygamberimizin çok eşli olmasının hikmeti nedir? Hz. Aişe’ye iftira atan münafık kimdir? Hz. Aişe hakkında ayet var mıdır? İlk Müslüman kadın kimdir?” sorularını da Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Hz. Aişe’ye atılan ifk olayının zinayı ima eden bir iftira olduğunu ve bu iftiranın Abdullah bin Selül tarafından atıldığını söyledi. 

Döngeloğlu, “Hz. Aişe Mekke’de doğmuştur. Müslümanlar Medine’ye hicret ederken Hz. Aişe dokuz yaşındaydı. Hz. Aişe’nin babası Hz. Ebubekir, annesi ise Kinane Oğulları kabilesinden Hz. Ümmü Rumandır ve aslen Yemenlidir. Hz. Aişe ile Peygamberimizin Medine’de evlilikleri Ramazan ayından sonraki Şevval ayındadır” sözleriyle izleyicileri bilgilendirdi.

Ayrıca Dögeloğlu, “İki bayram arasında nikah olmaz diyenler var. Onun boş bir yalan olduğunu gösteren en büyük delil Hz. Aişe’nin evliliğidir. Resulullah efendimiz ve Hz. Aişe iki bayram arasında evlenmiştir” diyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu bölüm, Hafız Fatih Turgut konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Ömer Döngeloğlu “Berat kandili nedir? Berat kandilinin faziletleri nelerdir? Berat kandilinde okunacak dualar nelerdir? Berat kandilinde nasıl ibadet edilmeli? Hz. Muhammed Şaban ayının on beşinci gecesini nasıl değerlendirdi? Şaban ayının on beşinci gecesi Allah kullarına nasıl seslendi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Kur’an-ı Kerim’in Berat gecesinde Levh-i Mahfuz’a indirildiğini, dünyaya ise Kadir gecesinde indirildiğini açıkladı.

Ayrıca Döngeloğlu, Berat kandilinde tövbe edilmesi, Allah’a dua edilmesi, günahlardan arınılması gerektiğini söyledi.

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet