Dr. Feridun Kunak Show - 17 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak grip hastalığının tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise Obsesif Kompulsif takıntı hastalığı hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Obsesif Kompulsif bozukluk nedir? Obsesif Kompulsif bozukluğunun tedavisi var mıdır? Takıntı hastalığının günlük yaşantıya etkileri nelerdir? Çocuklarda görülen takıntı problemleri ve çözüm yolları nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, “Hayatımızın her noktasında sorun yaşadığımız zaman acaba bu benim takıntım mı diye sorguluyoruz. Halbuki hayatın normal düzeni içinde de bazen bizim için zor olan şeyler olabilir. Bunları takıntı olarak değerlendirmemek lazım. O yüzden de takıntı dediğimiz, hayatımızın düzenini bozan şeylere bakmak lazım.” sözleriyle izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Dr. Feridun Kunak programda, “Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl tedavi edilir? Soğuk algınlığından korunma yolları nelerdir? Soğuk algınlığı ve grip farkları nelerdir? Gripten korunmak için bağışıklık sistemimizi nasıl kuvvetlendirebiliriz? Öksürükten doğal yollarla nasıl kurtuluruz?” soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen “Grip zatürreye çevirir mi? Bitki çaylarının gribe faydası var mı? Grip aşısı olmak gerekir mi?” soruları yanıtlandı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Dr. Feridun Kunak, grip eğer tedavi edilmezse zatürreye çevirebileceğini söyledi. Ayrıca Kunak, gripken aşı olmanın bir faydası olmadığını söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Alternatif tedavi yöntemleriyle modern tıbbı harmanlayan ekranların sevilen doktoru Feridun Kunak, içerisinde limon, zencefil ve bal olan doğal antibiyotik tarifi verdi. Kunak, serin bir yerde iki gün bekletip ardından süzülmesi gerektiğini söyledi. İçerisinde bal olduğu için bir yaşından küçüklere verilmemesini tavsiye etti. Ayrıca Kunak, ballı turp tarifini de izleyiciye aktardı. Feridun Kunak, turpun içerisine taze zencefil ve bal koyup sulanınca içilmesini önerdi. Şeker hastalarının ise içerisine zerdeçal, limon suyu ve yoğurt koymalarını tavsiye etti.

Serap Kunak ise içerisinde ayva, keçiboynuzu, kakule ve karanfil olan ciğerleri temizleyen kış çayı tarifi verdi. On dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra hazır hale geleceğini söyledi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet