Tarihte Yürüyen Adam - İstanbul | 6 Haziran 2020

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta İstanbul tarihi anlatıldı.

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor.

Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunumuyla Ülke TV’de Tarihte Yürüyen Adam… Mekanların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ve tarihe farklı bir bakış Ülke TV’de…  Ahmet Anapalı, kimi zaman mimari yapıları ile ilk olma özelliğine sahip yerleri, kimi zaman da şehrin önüne geçecek kadar üne kavuşan meşhur lezzetleri ekrana taşıyor.

“Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşâ edemez; hattâ dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile düşünemez.” diyen Abdulbaki Gölpınarlı’nın sözünden ilhamla ‘Tarihte Yürüyen Adam’ dünü anlatıyor, bugünü gösteriyor ve yarının rotası için ışık tutuyor.

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi Ülke TV’de…



YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet