Ülke'nin Çocukları - Firdevs Alkan | 19 Nisan 2020

Hayatın telaşından, gündemin sıkıntılarından bir nebze uzaklaştıran, çocukların masum öykülerinin yer aldığı Ülke’nin Çocukları’nda bu bölüm Bolu’nun Göynük ilçesinde yaşayan Firdevs’in öyküsü ekrana taşındı. 

Fedakârlıkları, hayattan beklentileri ve masum kalpleri ile izleyicilerin yüreklerine dokunan hikâyeler ‘Ülke’nin Çocukları’nda dile geliyor. Bolu’nun temiz havasında ve eşsiz doğasında büyüyen Firdevs’in hikâyesi izleyicilerle paylaşıldı. Derslerinde başarılı olan Firdevs’in gelecek konusunda aklı biraz karışık. Hastalara yardım edip iyi etmek isteyen tarafı ona doktor olmasını söylerken, diğer yandan avukat olmak isteği ağır basıyor. Firdevs’in gözlerindeki inançtan isterse her şeye ulaşacağını anlıyorsunuz. Kelimelerle arası iyi olan Firdevs, kitap okumayı çok sevdiğini ve boş zamanlarda ailesi ile Göynük’te güzel keşifler yaptığından söz etti. 

Belgeselde ayrıca izleyiciler, Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okuyan Firdevs’in yüzündeki gurura, umudun coşkusuna ve hayallerinin sınırsızlığına tanık oldu. 

‘’İnsanı çözersin, çözersin, çözersin çocuk çıkar’’ diyen Sezai Karakoç’un dizilerinin belgesele dönüştüğü, kendileri küçük, yürekleri büyük çocukların öyküsünün anlatıldığı Ülke’nin Çocukları her Pazar 17:30’da Ülke TV’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet