En Sıradışı - 31 Mart 2020

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş ve Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte Koronavirüs salgını ve Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelesi masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koronavirüs salgınıyla karşı karşıya kalan teşkilatlara değinerek “Şu ana kadar Emniyet Teşkilatımız’da otuz, Jandarma Teşkilatımız’da on sekiz, ayrıca bana intikal eden dört kaymakamımız, bir valimiz ve yine diğer teşkilatlarımızda bu salgınla karşı karşıya kalan, bir bölümü semptom gösteren, bir  bölümü de pozitif çıkan mesai arkadaşlarımız var. Elbette onlar da toplumumuzun içerisinde yaptıkları görevlerden bir adım geri atmadılar ve hem bizim onlara bu dönem yoğun olarak yüklediğimiz görevlere sahip çıktılar hem de aynı zamanda sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmeye çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Soylu, salgının devam ettiği süre içerisinde yapılması gerekenlerle ilgili olarak “Eğer biz bu mücadeleyi kazanmak istiyorsak, eğer bu mücadelede başkalarına sebep olmak istemiyorsak, eğer bir kul hakkı yemek istemiyorsak yapmamız gereken şehrimizden çıkmamak. Eğer bir zorunluluğunuz söz konusu değilse evden çıkmamaktır. Yine eğer bir zorunluluğunuz söz konusu değilse üç, dört, beş kişi bir arada bulunulmamalı. Sosyal mesafeyi ortaya koyabilmek ve sosyal izolasyonu mümkün olduğu ölçüler içerisinde ortaya koyabilmeliyiz. Bir ateş bir öksürük hissettiğimiz zaman da hemen sağlık birimlerimize müracaatı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Soylu, halkın bu dönemde kurallara mutlaka uyması gerektiğine de değinerek “Ne olursunuz, yalvarıyorum evde kalın. Yalvarıyorum sosyal mesafeye ve sosyal izolasyona dikkat edin. Şehirlerinizi terk etmeyin. Ne olursunuz pazarlara gittiğinizde girmenizle çıkmanız bir olsun, orada vakit kaybetmeyin. Bu dönem özel bir dönem. Ne olursunuz gittiğiniz yerde çok fazla durmayın” sözleriyle uyarıda bulundu.  

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet