En Sıradışı - 24 Mart 2020

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konuğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz ile birlikte Koronavirüs salgını ve Koronavirüs ile mücadele masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Koronavirüs’ten korunmanın yollarına değinerek izleyicileri bilgilendirdi. Hasöksüz, ağızdan çıkan su damlacıklarının içerisinde binlerce virüs olduğunu, hastalığından şüphelenen kişinin mutlaka maske takması gerektiğini, böylelikle su damlacıklarının çevreye bulaşmasının engelleneceğini açıkladı.

Eldiven takan insanların virüsün rahatlıkla bulaşmasına neden olabileceklerini, bu nedenle eldiveni kesinlikle tavsiye etmediklerini söyleyen Hasöksüz, ellerini düzenli yıkayan kişilerin bu enfeksiyona karşı yeterince korunmuş olacaklarını belirtti.

Ayrıca Mustafa Hasöksüz, son günlerde ortaya çıkan Hantavirüs ile ilgili de izleyicileri rahatlatan açıklamalarda bulundu. Hantavirüs’ün yıllardır bilinen bir virüs olduğunu, kemirgenlerin, özellikle de farelerin dışkısıyla çevreye yayıldığını dile getiren Hasöksüz, insandan insana bugüne kadar kanıtlanmış bir geçiş olmadığının da altını çizdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet