En Sıradışı - 20 Şubat 2020

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Araştırmacı Yazar Mustafa Şen ve Ankara’dan bağlanan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ile birlikte İdlib’deki olaylar ve gezi olaylarının perde arkası masaya yatırıldı.

Emin Pazarcı, İdlib’deki olaylarla ilgili olarak “Türkiye artık dört milyon küsür mülteciden sonra ülkesine Suriyeli mülteci kabul edebilecek noktada değil. Sınırlarımız şu anda dolmuş durumda. Adeta Türkiye’ye uluslararası anlaşmalara rağmen sen buradan git mesajı veriliyor. Türkiye, Soçi ve Astana mutabakatları çerçevesinde orada gözlem noktaları kurmuş durumda. Rusya ve İran ile oturup bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde Türkiye orada ama maalesef bu anlaşmalara rağmen Türkiye oradan da kaldırılmaya çalışılıyor” şeklince konuştu.

Ayrıca Pazarcı gezi olaylarına da değinerek “Bana göre gezi olayları sadece devlete karşı değil halka karşı işlenen suçlardandır. Çünkü halk ciddi anlamda zarar görmüştür. Gezi olayları başarılı olsaydı Türkiye Suriye noktasına gelecekti. İktidar düşürülecekti, devlet dairelerinin pek çoğu işgal edilecekti. Türkiye parçalara bölünecekti, ciddi anlamda sıkıntıya düşecektik. Gezi olayları oldu, geçti, bitti, artık kapandı diye bakamayız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet