Ülke'nin Alın Teri - Hayrettin Başar - 27 Ekim 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de…  El yapımı ayakkabılar yapan Hayrettin Başar’ın mesleğine adanmış yaşamı Ülke’nin Alın Teri’nde ekrana geldi.

Geçmişi eskiye dayanan ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ kaldığı yerden devam ediyor. Çevresinde ‘Ayakkabıcı Baba’ olarak tanınan Hayrettin Başar, mesleğe nasıl başladığından bahsetti. ‘Ayakkabıcı Baba’ yakıştırmasını çocukluğunda okuduğu Kemalettin Tuğcu’nun kitabından esinlendiğini söyleyen Başar, gerçek hayatında kitaptaki karakter gibi iyiliksever, dürüst ve çalışkan biri olmayı örnek almasından söz etti.

Belgeselde ayrıca Ayakkabıcı Baba Hayrettin, Beyoğlu’nda 1986 yılında açtığı dükkanına sığdırdığı onca yıllık anısını, esnaflığın inceliklerini izleyicilerle paylaştı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası Pazar Saat 15:15’te Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet