En Sıradışı - 11 Temmuz 2019

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Araştırmacı Yazar Mustafa Şen ile Srebrenitsa olayı, Bosna’nın tarihi ve toplumsal yapısı masaya yatırıldı.

Ahmet Kekeç, Bosna olaylarıyla ilgili olarak “Bu olay Avrupa’nın göbeğinde oldu. Akla birtakım değerler geliyor. Sokaktan birini çevirin, Avrupa dendiğinde sana ideal bir fotoğraf çizecektir. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Şimdi bu olay, bizlere değerlerini armağan eden insanların gözü önünde işleniyor. Avrupa’nın bir itiraz cümlesini hatırlamıyoruz. Hollanda’nın gözetiminde bu olay oldu. Bu sadece Hollanda’nın duyarsızlığıyla açıklayabileceğimiz bir şey değil. Avrupa 5 yıl boyunca bu olaya göz yumdu. Bu konuda bir itirazları yok. Bu olay Avrupa’nın utancı olarak yüz yıllarca yaşayacak” açıklamasında bulundu.

Hasan Öztürk ise “Bosna’da kamu güvenliği şu an da maalesef zorda. Can güvenliği, mal güvenliği yok. Bosna’da 15 yaşına gelmiş bir çocuk Bosna olaylarıyla ilgili bilgiyi annesinden babasından aktarımla öğreniyor, çünkü müfredatlarında bunlar yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet