En Sıradışı - 13 Haziran 2019

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Araştırmacı Yazar Mustafa Şen ile 23 Haziran’daki İstanbul seçimi masaya yatırıldı.

Ekrem Kızıltaş, Batı’daki belediye başkanlığı seçimiyle Türkiye’deki seçim sistemini karşılaştırarak “Batı’nın hemen hemen sistematik olarak sıkıntısı olmayan bütün ülkelerinde sistem çalışır. Dolayısıyla belediye başkanının A kişisi olmasıyla B kişisi ya da A partisi olmasıyla B partisi olması arasında fark yoktur. Orada sistem çalıştığı için kişiler bir anlamda oraya gelirler, otururlar, süresini doldurup çekilirler. Türkiye’de öyle değil. İstanbul söz konusu olduğunda 23 Haziran’da yapacağımız seçimde CHP adayının gelmesiyle AK Parti adayının gelmesi arasında yüz seksen derece fark var” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Kızıltaş, 23 Haziran İstanbul seçiminin önemine değinerek “İstanbul’da bir seçim var ve bir tarafta Cumhuriyet Halk Partisi adayı var, öbür tarafta da AK Parti’nin adayı var. Biz İstanbullular olarak, İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetine mi yoksa AK Parti zihniyetine mi, yani kime teslim edeceğimiz konusunda derin derin düşünmeli ve 23 Haziran’da buna göre hazırlanmalı, üzerimize düşenler konusunda da biraz daha gayretli olmalıyız” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet