Ülke'nin Alın Teri - Mehmet Öztekin - 30 Mayıs 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu bölüm gramofon ustası Mehmet Öztekin’in musikiye adanmış hayatı ekrana geldi.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyelerinin yer aldığı Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm ‘’Gramofon Baba’’ olarak Kapalıçarşı’da tanınan, 75 yaşındaki gramofon ustası Mehmet Öztekin’in müzikli hikâyesine yer verildi. Altı yaşından beri gramofon ile haşır neşir olan Mehmet Usta, gramofon tamiri yaparken, gramofonu dinleyenlerin hangi duyguları düşündüğünden bahsedecek. Son gramofon ustası Mehmet Öztekin, sesin ilk kaydedilişinden günümüze kadar gelen teknolojinin müziğe etkisini anlattı.

Belgeselde ayrıca teknolojinin gelişmesi ile gramofon ile birlikte musikinin de çatı katına kaldırılmasından yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet