Konuşacaklarımız Var - 11 Mayıs 2019

Orhan Karaağaç’ın hazırlayıp sunduğu tasavvuftan mitolojiye, tarihten sanata kadar birbirinden farklı konu başlıklarının değerlendirildiği Konuşacaklarımız Var’a bu bölüm; Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yazar Senai Demirci ve Doç. Dr. Dursun Ali Tökel konuk oldu.

Üzerinde çok fazla düşünülmeyen, konuşulmayan konuları Orhan Karaağaç, alanında uzman isimlerle birlikte ‘Konuşacaklarımız Var’ diyerek masaya yatırıyor. Hz. Muhammed’e gelen ‘Oku’ ayetinin detaylarının konuşulacağı programa; Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yazar Senai Demirci ve Doç. Dr. Dursun Ali Tökel misafir oldu. Ben okuma bilmem diyen Hz. Muhammed’e ilk gelen ayetin ‘Oku’ olmasının Müslümanlara işaret ettiği mesaj yorumlandı.

Programda ayrıca ‘’İnsan kitabı, kâinat kitabı ne demek? Oku ayeti ile nasıl bir bağlantı var? İslam’da tefekkürden kastedilen ne? Tefekkürden uzak bir Müslümanlık kişiye ne kaybettirir? Hz. Muhammed’in tefekkür anlayışı nasıldı? Tefekküre işaret edilen ayetlerde neler anlatılıyor?’’ gibi merak edilen sorular cevaplandı.

Tasavvuftan edebiyata, tarihten mitolojik hadiselere kadar farklı konu başlıkları her Cumartesi 22.30’da ‘Konuşacaklarımız Var’ ile Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol