Ülke'nin Alın Teri - Abdullah Akar - 18 Nisan 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu bölüm Hatay’da yaşamını sürdüren, ömrünü dokumacılığa adayan dokuma ustası Abdullah Akar’ın hikâyesine yer verildi.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyelerinin yer aldığı Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm geçmişi çok eskiye dayanan dokumacılık ve kilimin kadim yolculuğu dokuma ustası Abdullah Akar’ın dilinden ekrana taşındı. Ömrünün yarıdan fazlasını babasından miras kalan dokuma tezgâhında geçiren Abdullah Usta, ilmek ilmek dokuduğu, kalbinden çıkan sembollerle bezediği kilimlerinin öyküsünü anlattı.

Ayrıca belgeselde insanların sadece bir kilim deseni olarak gördüğü motiflerde; emeğin, sabrın ve azmin bulunduğunu söyleyen Akar, yirmi saat durmaksızın çalışmasının gücünü mesleğinde duyduğu sevgiden aldığını izleyicilerle paylaştı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet