Sıradışı Tarih - 2 Nisan 2019

Ülke TV’de ekrana gelen Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ülke TV genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Kanal 7 Dış Haberler Müdür Taha Dağlı ile yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı.

Taha Dağlı, seçim sonuçlarındaki hatalı oy sayımıyla ilgili olarak “Burada hedef kavga çıkartmak, Türkiye’yi birbirine karıştırmak. Bu tür durumlarda Türkiye kavgaya tutuştuğu zaman farklı şeyler olur. O yüzden bu kirli oyunu bozmanın yolu çok basit, bu oyuna düşmemek lazım. Bunu bozmanın tek çaresi var, sandıkları yeniden açıp oyları tekrar saymak” açıklamasında bulundu.

Prof Dr. Mehmet Çelik ise “Bu dolabı çevireni tespit edelim, gelin bu oyunu bozalım. CHPliler de, Ak Partililer de, bütün partililer de bu ülkenin vatandaşıdır. Kimse milletin iradesi üzerinde bir oyun oynamasın, ama burada bir oyun var. Yapılan yanlışlıklar tutanaklar üzerinde yapılmış. Tutanaklardaki yanlışlığı düzeltmenin yolu da sandığı açmaktır” sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıradışı Tarih - 5 Mayıs 2020

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda ve Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile birlikte Koronavirüs salgını, Koronavirüs ile mücadele ve Türkiye’nin sağlık sistemindeki büyük başarısı masaya yatırıldı.

Zafer Şahin, Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelesiyle ilgili olarak “Bu salgın bize gösterdi ki bu şehir hastaneleri bir zorunluluk. Türk milleti otel konforunda sağlık hizmeti alıyor. Bizim milletimizin her bir ferdi değerli. Bu ülkenin hiçbir insanı Koronavirüs ile kaderine terk edilmedi. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir sosyal devlet anlayışı söz konusu değil. Artık bütün ülkeler sağlıkta Türkiye modelini incelemek için sıraya girmiş durumdalar” sözlerini dile getirdi.

Ekrem Kızıltaş ise “Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarına bin, iki bin dolar verdi ama sadece bir test yapmak için hastaneye gidenden de otuz beş bin dolar aldı. Dolayısıyla biz bu salgının başından beri hep şunu duyduk. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere bütün batı ülkelerinde sağlık hizmeti paralı olduğu için, Koronavirüs kaptıklarından şüphelenen insanlar bile paraları olmadığı için test yaptırmaya gitmeye cesaret edemediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın her tarafındaki vatandaşlarını özel uçaklar gönderip buraya toplarken, onlar dışarıdan ülkeye getirecekleri insanlardan önce ipotek makbuzu imzalatarak o insanları oraya çağırdılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlık hizmetleri parasız. Özellikle Koronavirüs ile alakalı kimseden tek kuruş alınmıyor. Şu anda dünyada mevcut yüz doksan küsür ülke arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakikaten Koronavirüs ile mücadele konusunda dünya çapında ilk sıralarda olan ülke” şeklinde konuştu.

Sıradışı Tarih - 5 Mayıs 2020
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet