Sıradışı Tarih - 19 Şubat 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Kral Selman’ın Kabe’nin çatısına çıkması, Türk insanının Peygamber sevgisi, dini anlama ve algılama masaya yatırıldı.

Prof Dr. Mehmet Çelik, Kral Selman’ın Kabe’nin çatısına çıkmasıyla ilgili olarak “Bizim milletimizin kutsallara karşı farklı bir anlayışı var. Anadolu insanının, tarihten beri kutsala karşı kültürel genetiği var ve hiçbir millette yoktur. Milletimiz Arapların bazı tutumlarını saygısızlık olarak görürler. Arap onu saygı veya saygısızlık olarak görmüyor” açıklamasında bulundu.

Turgay Güler ise “Dine, öğretilerine, emirlerine, yasaklarına yönelik bu hakikatleri bilerek, bunun üzerine bir de nezaket, edep koymuş bir milletiz. Bizim diğer Müslüman milletlerden, topluluklardan, ülkelerden farkımız edebimiz, nezaketimiz, saygımız. Biz o farkı her şeye rağmen muhafaza etmeye devam ediyoruz” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Çelik “Arapların kutsallara karşı tavır ve duruşları bizimkiyle birbirine uymadığı için bu tepkiler oldu.  Araplara baktığınız zaman Kabe’nin etrafını elli katlı binalarla boğmuşlar. Bunu Avrupa’da, bizim eski kültürümüzde göremezsin. Türkiye’de camiler böyle boğulmamıştır. Mesele edep meselesidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol