Ülke'nin Alın Teri - Emin Yerlikaya - 17 Ocak 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta Bolu’nun Gerede ilçesinde yaşayan Emin Yerlikaya’nın deri ile tanışma hikâyesi ekrana geldi.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyelerinin yer aldığı Ülke’nin Alın Teri’nde bu hafta on üç yaşından beri dericilikle uğraşan Emin Yerlikaya’nın mesleğe başlamasının öyküsüne ortak olundu. Ağabeyi ile birlikte bu mesleğe gönül veren Emin Usta, çıraklıktan ustalığa yükselmesinde etkili olan motivasyonunu anlattı. Öksüz büyüyen Emin ve İsmail kardeşler azimle çalışarak kazançlarını nasıl arttırdıklarından bahsetti. Dericiliğe gönülden bağlı olan Emin Usta, derinin de kendisini sevdiğini hissettiğini anlattı.

Belgeselde ayrıca yokluğun ve zorluluğun ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söylen Emin Usta, eve geldikten sonra derinin kokusunun üstüne sinmesinin verdiği duyguyu izleyici ile paylaştı. 

Geçmişi çok eskiye dayanan meslekler, usta çırak ilişkisinin önemi ve ustalardan ders niteliğinde sözlerin yer aldığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ her Perşembe Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet