Konuşacaklarımız Var - 29 Aralık 2018

Orhan Karaağaç’ın hazırlayıp sunduğu tasavvuftan mitolojiye kadar birbirinden farklı konuların değerlendirildiği Konuşacaklarımız Var’a bu hafta; Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ve Prof. Dr. Sinan Canan misafir oldu.

Üzerinde çok fazla düşünülmeyen, konuşulmayan konuları Orhan Karaağaç, alanında uzman isimlerle birlikte ‘Konuşacaklarımız Var’ diyerek masaya yatırıyor. Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ve Prof. Dr. Sinan Canan’ın konuk olduğu programda, insana verilen akılla yaşadıklarını ölçüp biçmesi, mukayese etmesi manasına gelen ‘akletmek’ kavramı derinlemesine konuşuldu. Zihin açan keyifli bir sohbete ev sahipliği yapan Orhan Karaağaç, konukları ile beraber akletmek konusuna Kuran-ı Kerim’in bakışını, ayetler ve sahih hadisler ışığında masaya yatırdı.

Programda ayrıca ‘’Kuran-ı Kerim’e göre akletmek nedir? İnsanın, beş duyu organıyla olayları idrak etmesi, İslam’da nasıl ifade edilir? Akılla iman etmek ne demek? ‘’ gibi sorulara yanıt arandı.

Tasavvuftan edebiyata, tarihten mitolojik hadiselere kadar farklı konu başlıkları her Cumartesi 22.00’de ‘Konuşacaklarımız Var’ ile Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol