Sıradışı Tarih - 25 Aralık 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e soruşturma, Menemen olayı ve tek parti dönemi masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, Sezgin Tanrıkulu ile ilgili olarak “Güneş Gazetesi olarak Sezgin Tanrıkulu’nun provokasyon girişimini eleştiren ‘Bu da Sezgin’in Hendek’i’ diye haber yaptık. Her fırsatta basın özgürlüğü, özgürlük diyen Sezgin Tanrıkulu’da kameralar karşısına geçti beni tehdit etti” açıklamasında bulundu.

Turgay Güler, Metin Akpınar ile ilgili “Metin Akpınar benim için bir sanatçıdır. İşini de, sanatını da güzel yapar. Ben onun tiyatrolarıyla, filmleriyle büyüdüm. Bu arkadaşın bir şeylere bir öfkesi, bir kini var. Metin Akpınar, dilerse telefona, dilerse stüdyoya gelerek istediği zaman programımıza katılabilir, buradaki sözlerine bir açıklama getirebilir” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Güler, canlı yayında Metin Akpınar’a çağrıda bulunarak “Metin Akpınar’a çok samimi bir çağrıda bulunuyorum. Erdoğan’ı hakaret etmediği, küfretmediği sürece eleştirebilir, hiç itirazım olamaz. Burada yaptığı çok çirkin bir şeydi. Darbeyi övme, hakaret, her şey var. Metin Akpınar gibi bir sanatçının böyle bir hatayı normal şartlarda yapabileceği ihtimali bana normal gelmiyor. Bu ülkenin bir sanatçısıdır, yaptığı da ciddi bir hatadır, bu işin hiç uzatılmasına gerek yok” ifadelerinin ardından Prof. Dr. Mehmet Çelik ise “Metin Akpınar’ın en az elli yılı sanatla ilgilidir, kabiliyetli bir adam. Bu bizim milletimizin sanat köşesinin bir parçasıdır. Bu değerlerimizi biz harcayamayız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet