En Sıradışı - 13 Aralık 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Ekrem Kızıltaş ve Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ile CHP - İP ittifakı, yerel seçimler, Türkiye’ye yönelik operasyonlar ve Fırat’ın doğusundaki operasyon masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, Koray Aydın ile ilgili olarak “Koray Aydın, bizi izliyorsa gösterebilirse o medeni cesareti buyursun bağlansın. Ben Koray Aydın’ı yıllardır tanırım. Benim söylediğim kişiliğiyle ilgili bir şey değil, ben karşılaştığım zaman da muhabbet ederim. Koray Aydın Trabzonlu olduğu için Trabzonluluk üzerinden bir şey söyledim ona. Gideceksin, PKK’lılar tarafından Karadeniz’de şehit edilen Eren Bülbül’ün annesinin evini ziyaret edeceksin, biz HDP ile ittifak yapıyoruz diyeceksin. Bunu diyebildiğin an oyumu İYİ Parti’ye vereyim” sözlerini dile getirdi.

Ekrem Kızıltaş, Türkiye’ye yapılan oyunlara değinerek “Gezi olayları, 17 - 25 Aralık, 6 - 8 Ekim olayları ve 15 Temmuz’da birileri bu ülkenin yürüyüşünü, kendi ayakları üzerinde duruşunu engellemeye çalışıyorlardı. Bunların şimdi sistem değişikliği sonrası artık sistem iyice takip edildiği için, Türkiye’nin yürüyüşünü durdurabilme ümitleri kalmadı” açıklamasında bulundu.

Mahmut Övür, HDP ittifakı ile ilgili olarak “HDP ittifakı aslında tamamen Başkan Erdoğan ile ilgili bir olay. PKK kendisinin şiddetle yaşama, şiddetle başarıya ulaşma koşullarını ortadan kaldıracak bir liderle karşı karşıya. Elinde silah olmadan silahla pazarlık yapmayı arzu ediyor. Ama Tayyip Erdoğan şunu yapıyor, halka kazanan bir siyaset uyguluyor. PKK ve HDP çizgisi halkı sokağa dökemedi, işte korkuları bu. Kaos ve kargaşa yaratma ve şiddetle başarıya ulaşma zeminlerini ortadan kaldıran bir siyasi aktör olduğu için bu siyasi aktörü ortadan kaldırabilecek ne zemin varsa ne olursa olsun yapabilecek bir zemin arıyorlar” ifadesininin ardından Güler ise “Erdoğan’ın andımız meselesindeki tavrı belli. Buna rağmen Erdoğan faşist oluyor ama andımız diyen CHP ile ittifak yapılıyor. MHP faşist olarak görülüyor ama biz MHP’den daha ülkücüyüz daha milliyetçiyiz diyen İYİ Parti ile ittifak yapılıyor. Mesele, PKK’nın bu ittifakı istemesi meselesi değil, mesele şu, PKK’nın da FETÖ’nün de iplerini elinde tutan yapı Kandil’e talimat verdi, bu ittifakı istiyor. HDP ittifakı FETÖ ve PKK adına istiyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet