Ülke'nin Alın Teri - Nezihi Arıcı - 6 Aralık 2018

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğunda bu hafta antika saat tamircisi Nezihi Arıcı’nın hikâyesine ortak olundu.

Unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde hayat bulmaya devam ediyor. Belgeselde bu hafta üç kuşaktır saatçi bir aileden gelen Nezihi Arıcı’nın saate olan tutkusu anlatıldı. Sakarya’da doğan Arıcı, Sakarya depremine kadar orada yaşadığını, sonrasında İstanbul’da saatçilik mesleğini sürdürdüğünden bahsetti. İşini seven ustanın hem mesleğine hem ürettiği işe hem de müşteriye saygısının olacağını sözlerine ekleyen Nezihi Usta, saat tamirinin inceliklerini açıkladı.

Ayrıca belgeselde saatin çıkardığı sesin kendisine meditasyon etkisi yaptığını söyleyen Nezihi Arıcı, sakin ve dingin ruhunu yaptığı meslekten aldığını izleyiciler ile paylaştı. 

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet