Sıradışı - 14 Kasım 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın ile birlikte zeka ve beynin işlevleri, beynin fonksiyonları ve modern tıbbın olanakları masaya yatırıldı.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, beyni çalıştırmanın yollarına değinerek “Beyin dinlenmekten nefret eder, beyne ne kadar yüklenirseniz o kadar açılır. Beyne yüklenilmezse Alzheimer olursunuz. Dünyada bunamanın, Alzheimer’ın en az olduğu birkaç grup vardır. Bir tanesi Japonlardır. Bir başka grup ise yazarlarda, romancılarda, şairlerde, bestekarlarda ve hafızlarda az gözüküyor. Beyin çalıştıkça açılır” ifadelerini kullandı.

Beyin naklinin kısmi beyin nakli ve total beyin nakli olmak üzere iki kısma ayrıldığını, kısmi beyin naklinin yıllardır yapıldığını belirten Aydın, her insanın beş yüz milyon ışık yılı çapında olan ve her gün daha da genişleyen bir evreni içine alan beyne sahip olduğunu açıkladı.

Programda ayrıca Aydın, sağlıklı kalmanın püf noktasına değinerek “Hiçbir rahatsızlığınız yoksa doktora gitmeyin. Sağlıklı kalmanın yolu hastaneden ve doktordan uzak kalmaktır. Hastalığınız varsa doktora gidin. Meşgul olacaksınız, sakın kendinizi dinlemeyin” sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet