En Sıradışı - 18 Ekim 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ile birlikte Cumhurbaşkanı’nın Moldova ziyareti, kayıp Suudi gazeteci soruşturması, Suudilerin Arap baharı ve küresel güçlerin Ortadoğu planı masaya yatırıldı.

Programda “Suudi Konsolosluğu’nda ne oldu? Türkiye Kaşıkçı olayını nasıl yönetti? Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan dizayn mı edilecek? Birleşik Arap Emirlikleri Kaşıkçı olayının neresinde?” sorularının yanıtı En Sıradışı’nda ekrana geldi.

Gazeteci Turgay Güler, Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili “Ben kendi adıma söyleyeyim, Cemal Kaşıkçı’nın vahşice öldürüldüğü konusunda benim şüphem yok. Cemal Kaşıkçı meselesinin içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri var” açıklamasında bulundu.

Ekrem Kızıltaş “İçerisi onların ama dışarısı bizim. Türkiye artık sıradan evlerin bile güvenlik kameralarıyla dolu olduğu bir ülke. Dolayısıyla dışardaki hareketliliklerin ne olduğunu Türkiye biliyor. Ben şuna yüzde yüz eminim Türkiye belki çeşitli sebeplerden dolayı birçok şeyi söylememek durumunda” sözlerini dile getirdi.

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Suudi Arabistan’ın başının belada olduğuna değinerek “Bana göre esas bunun artçı depremleri Arap baharında, bu ikinci perdenin açılışı. Yani Suudi Arabistan’ın başı ciddi belada. Suçu azmettirenler, planlayanlar, bunlar çıkacak. Sayın Cumhurbaşkanı bunları açıklayacağız dedi. Burada Türkiye çok akıllı davrandı. Türkiye devlet aklıyla hareket etmiştir, diplomasisini ve adli vakalarını iyi kullanmıştır” sözlerinin ardından Ahmet Kekeç ise Arap baharı ile ilgili olarak “Arap baharı en fazla Suud ile İsrail’i rahatsız etti. İsrail’i yalnızlaştıran bir süreç olarak yorumlandı ve Arap baharı durduruldu. Arap baharıyla ortaya çıkacak şey tersine döndürüldü” açıklamasında bulundu.

Programda Hasan Öztürk ise çarpıcı açıklamalarda bulunarak “Amerika’nın Selman’dan çok kolay vazgeçeceğini düşünmüyorum. Şantajla Selman’ı tutmak isteyecekler. Veliaht Prens kral olmayabilir. Parçalanmayı Prens Selman ile yapmak istiyorlar. Suudi Arabistan’ın parçalanma süreci başladı demektir” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet