En Sıradışı - 11 Ekim 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır ile birlikte Cemal Kaşıkçı olayı, Kaşıkçı olayındaki ABD parmağı, Türkiye - Suudi Arabistan ilişkileri ve CHP - HDP ilişkisi masaya yatırıldı.

Programda “Cemal Kaşıkçı olayı neden konsoloslukta meydana geldi? Türkiye’deki Suudi Konsolosluğu bilerek mi seçildi? Türkiye - Suudi Arabistan ilişkileri gelişmelerden nasıl etkilenecek? Cemal Kaşıkçı öldürüldü mü, kaçırıldı mı? Cemal Kaşıkçı neden hedefteydi? Türkiye’ye yeni bir oyun mu oynanmak isteniyor?” sorularının yanıtı En Sıradışı’nda ekrana geldi.

Gazeteci Turgay Güler, Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak “Ben Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne inanıyorum. Bir bilgiye dayanarak elimizde resmi bir kanıt yok, bu benim görüşüm. Bu cinayeti son derece profesyonel bir ekibe son derece profesyonelce işlettiler. Ancak, son derece profesyonel bir de kusur bıraktılar” açıklamasında bulundu.

Hasan Öztürk, Cemal Kaşıkçı olayının Türkiye Suudi Arabistan ilişkisini etkileyebileceğini vurgulayarak “Türkiye ile Suudi Arabistan’ın arası limoni, Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkileri tamamen koparsın diye bir şey var. Bu bence son derece tehlikeli. Türkiye’nin dış politikasını yönlendirme çabasıdır. Bıraksınlar Türkiye kendi dış politikasını kendisi belirlesin” ifadesinin ardından Güler ise ABD’nin Suudi Arabistan’a yaptıklarıyla ilgili olarak “Bir sene önce darbe yaptırttılar. Yani Suudi Arabistan’a Ergenekon operasyonu yaptılar, şimdi döndüler FETÖ operasyonu yapıyorlar” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Ahmet Kekeç HDP - PKK ilişkisine değinerek “PKK diye bir terör örgütü var, bir de HDP diye bir parti var. HDP ve PKK biliyoruz ki sosyolojinin ortaya çıkardığı yapılar değil, bunlar kurgulu yapılar, görevleri bir sosyoloji oluşturmak, HDP dediğimiz legal görünümlü siyasi parti de PKK terör örgütünün siyasi şubesi. Bu tür yapıları en demokratik, en liberal Avrupa ülkelerinde bile izin vermezler” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise “Kürtlerin bir gücün kucağında oturarak şu anda en büyük problemleri liderleri yok bunların. Felsefi derinliği, vizyonu olan önümüzdeki yüzyılda Ortadoğu’daki oluşumu görecek liderleri yok” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet