Önce Sağlık - 3 Ekim 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konuğu Diş Hekimi Cemile Yavuz Erdemir oldu. Programda diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Cemile Yavuz Erdemir saç ekimi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? İmplant nedir? İmplant ne zaman yaptırılmalı? İmplant yaptırmak zorunlu mudur?” sorularını cevapladı.

Cemile Yavuz Erdemir, diş eksikliğinde implantın en iyi tedavi yöntemlerinden biri olduğunu, yandaki dişler sağlamsa onlara hiçbir şekilde müdahale edilmediğini, çene kemiğinin içerisine ufak bir cerrahi müdahale ile yerleştirilen titanyumdan yapılan özel materyaller olduğunu belirtti.

Erdemir, implantın insanın yapısına olabildiğince uygun olduğunu, titanyumdan yapıldığı için ömür boyu kişide kalabileceğini aktardı.

Ayrıca Erdemir, sağlıklı hiçbir dokunun kanamayacağını, diş eti kanamasının bir diş eti hastalığı belirtisi olabileceğini, diş eti hastalığının genetik yatkınlıktan ya da hastanın hijyenini çok iyi sağlayamamasından kaynaklanabildiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet