Önce Sağlık - 23 Temmuz 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu, İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Didem Taştekin oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Hacı Kutlu, bel ağrıları ve tedavisi ile ilgili izleyicilerden gelen, “Bel ağrısı nedenleri nelerdir? Bel ağrısı nasıl geçer? Omurga hastalıklarının tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hacı Kutlu, bel ağrısının hemen hemen herkesin hayatında yaşadığı bir ağrı olduğunu, bu ağrıların nedeninin yüzde doksanının fizyolojik ağrılar olduğunu ve yüzde doksanının geçici ağrılardan oluştuğunu belirtti.

Kutlu, bel ağrılarının en büyük nedenlerinin bel fıtığı, omurga kayması, skolyoz ve kanal darlığı olduğunu söyledi.

Programın diğer konuğu İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Didem Taştekin ise kanser ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Doç. Dr. Didem Taştekin, menopozdaki kişide kansızlık varsa hemen araştırılması gerektiğini, erken teşhisin önemli olduğunu aktardı.

Oluşan kanserlerin yüzde onunun ailesel olduğunu belirten Taştekin, sık sık kontrole gidilmesi gerektiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet