Tarihte Yürüyen Adam - Kastamonu-2 | 10 Mart 2018

Tarihi sevdiren program ‘Tarihte Yürüyen Adam’ tarihi şehirleri, birçok medeniyete tanıklık eden yapıları ekran taşımaya devam ediyor. Ahmet Anapalı, bu hafta tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ile önemli bir konuma sahip olan Kastamonu'yu tanıtmaya devam etti.

Ahmet Anapalı Kastamonu gezisine Medine kahramanı Fahrettin Paşa ile başladı. Medine'deki kutsal emanetleri İstanbul'a getiren Fahrettin Paşa'nın tarihteki rolünü izleyenlere anlattı. Ardından çok bilinen bir marşın tarihine değindi. Milli mücadele zamanı Kafkas dağlarındaki kahramanlığı ile ün salan Nuri Paşa adına yazılmış  'Kafkasya Dağları' marşının 'İzmir'in Dağları' olarak değiştirildiğini söyledi. 

Ahmet Anapalı gezisine tarihi Taşköprü ilçesi ile devam etti. Bir zamanlar Kastamonu'nun Taşköprü'ye bağlı bir yer olduğunu anlattı. Kastamonu bölgesinde hüküm süren Candaroğlu beyliğinin yörenin şekillenmesindeki büyük rolünden bahsetti. İzleyenlere Candaroğlu İsmail Bey Külliyesi'ni gezdirdi. 

Kadı Nasrullah Camii, İsmail Bey türbesi, Kastamonu'ya özgü hanlar ve daha fazlası Ahmet Anapalı'nın anlatımı ile 'Tarihte Yürüyen Adam' programında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet