Emniyet Şeridi - Peugeot 308 - 17 Mart 2018

Ülke TV ekranlarında 17 Mart 2018 tarihinde Serkan Saraç’ın sunumuyla yayınlanan Emniyet Şeridi programı otomobil severleri ekran başına kilitledi. Programın bu bölümünde, Peugeot 308 test edildi.

Yeni makyajıyla, özellikle ön tasarımda ağabeyi 3008’i andıran yeni 308 artık çok daha özgüvenli görünüyor. Bu hafta siz otomobil severler için yeni 308 GT-LİNE’ı (En üst paket) test etme fırsatı bulduk. Model bir önceki makyajından izler taşısa da yeni haliyle çok daha fazla beğenimizi kazandı.

DIŞ TASARIM

Ön tarafa baktığımız zaman dikey konumlanan Aslan logosu ve girintileri çıkıntılı far yapısı ilk dikkatimizi çeken değişiklikler oldu. Ön taraftaki şık tasarım gündüz LED farlarının da iyi konumuyla çok daha dikkat çekici bir hal almış. Yan profil bire bir aynı gibi görünse de özellikle jantlar üzerinde ki 5 çizgi farklılığını ortaya koymuş. Arka tasarım ise bildiğiniz gibi. Yuvarlak hatlar ve aslan pençesi stop far grubu yine kendini belli ediyor. Çok dikkat çekmese de, çamurluk üstlerinin köşeli yapıları ufak farklılık olmuş.

İÇ TASARIM

İç tasarımda görünüm anlamında neredeyse hiçbir değişiklik yok. Ancak teknolojik donanımlar olarak müthiş artılar var. Modele, akıllı telefon bağlantı sistemi mirror link eklenmiş. Bu bağlamda telefonunuzu ekrana yansıtabiliyorsunuz. Güvenlik donanımları olarak da şerit takip sistemi, adaptif hız kontrolü, çarpışma önleyici sistem, kör nokta uyarıcısı gibi Premium donanımlar eklenmiş.

İçeri de tasarıma da bir ek yapmak gerekirse, GT-Line donanımında yer alan kırmızı çizgiler harika görünüyor. Bununla birlikte S modunda çalışan ve dışarıya ses vermeyen suni egzoz sesi de ciddi anlamda tatmin edebiliyor. (Özellikle agresif kullanmayı sevenler için)

ARTI VE EKSİLER

+ Modelin bir önceki görünümü de iyiydi ancak yeni makyajı gerçekten çok başarılı.

+ Eklenen güvenlik donanımları 308’i daha güvenli hale getirmiş.

+ Suni olarak içeriye egzoz sesi verilmesi yani efekt kullanılması yüzünüzü güldürüyor.

+ Mirror Link uygulaması, telefonunuzla aracı birbirine daha da yakınlaştırıyor.

+ Performans olarak baktığımızda, özellikle viraj giriş performansına bayılacaksınız.

+ Süspansiyon yapısı beni oldukça şaşırttı. Sert bir yapı beklerken, özellikle çukurlarda ki darbeleri kolay savurması beni araca daha fazla yakınlaştırdı.

+ BU YAZACAĞIM ÇOK ÖNEMLİ… Model sınıfında en iddialı bagaj kapasitesine sahip. Yaklaşık 420 litre. HB MODELLERDE DAHA ÖNCE KARŞINIZA ÇIKMAYAN BİR KAPASİTE.

+ Yakıt tüketiminde 308 çıktığı ilk günden bu yana zaten iddialı. Ama yine konuşacak olursak; Sınıfı geçti diyebilirim. Suni egzoz sesinin bize verdiği hazza rağmen ortalama 6.2 litre yakmak oldukça başarılıydı. Trafik ve test zorlamasını da üzerine koyarsak oldukça iddialı görünüyor. Fabrika verileri de ortalama 3.7 gösteriyor.

+ İçeride hem koltuk yapısı hem cam tavan hem de hacim sizleri memnun edebiliyor. Arka tarafta diz mesafesi biraz sınırda kalmış. Sınıfına baktığımız zaman çok da anormal bir durum değil.

+ İç tasarımdaki kırmızı çizgiler modeli oldukça agresif kılıyor.

DİP NOT: Kesinlikle test edilmeli…

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Ülkemizde 2 tip motorla satılan 308’i, 1.6 litrelik dizel otomatik ve 120 beygirlik ünitesiyle teste aldık. Özellikleri aşağıdadır…

Silindir Hacmi 1560 cc
Beygir Gücü 120 HP
Maksimum Tork 300 Nm
0-100 Km Hızlanma 9.5 sn
Maksimum Hız 193 km/s
Yakıt Türü Dizel
Vites Tipi 6 İleri Otomatik
Şehir İçi Ortalama Tüketim 4.1 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.5 lt
Karma Yakıt Tüketimi 3.7 lt
Bagaj Hacmi 420 lt
Yakıt Deposu 53 lt
Lastik Ölçüleri 225/45 R17
Boş Ağırlık 1200 kg
Yıllık Vergisi 1.294 TL

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet