Emniyet Şeridi - Renault Zoe İncelemesi

Ülke TV ekranlarında Serkan Saraç’ın sunumuyla yayınlanan Emniyet Şeridi programı otomobil severleri ekran başına kilitledi. Programın bu bölümünde geleceğin yakıtı olmaya aday elektrikli yakıt kullanan RENAULT ZOE test edildi.

Geleceğin yakıtı olmaya aday elektrikli yakıt kullanan RENAULT ZOE, özellikle artan menziliyle artık çok daha iddialı. Dışarıdan küçük görünse de içeride kocaman da bir hacim sağlamayı ihmal etmemiş. Tarz olduğu kadar da sessiz…

DIŞ TASARIM

Tarz delikanlı sloganına birkaç şey eklemek gerekirse, kesinlikle elmas kesim farlardan başlayabiliriz. Arka stop farlarda kullanılan bu detay, aracın tasarımını oldukça zenginleştirmiş diyebilirim. Yuvarlak hatlara sahip olan model, kendini belli etmekte hiç ama hiç zorlanmıyor. Önden, Japon çizgi film karakterlerinin bakışlarını sergileyen ZOE, yan tarafta kendini daha sade bir yapıya bırakıyor. Elektrik şarj ünitesini içinde saklayan LOGO ise, oldukça heybetli ve ben buradayım diyor. Son dönem teknolojisi parmak okuyucu sistemli kapı kolları da aracın tasarım bütünlüğü olarak göze çarpıyor.

İÇ TASARIM

Clio’nun elektirkli kardeşi diyebileceğimiz ZOE, içeride kullandığı renklerle bizlere çok ferah bir ortam sunuyor. Beyaz renk aracın içini oldukça sade ve ferah kılmış.

R-link ekranıyla Renault olduğunu belli eden model, kullandığı teknolojilerle de abisi CLİO’ya ayak uydurmuş. Navigasyon, harita, bluetooth, aux girişleri, dokunmatik ekranı. Bunlar modelin pratik teknolojileri. Ayrıca, ZOE güvenlik donanımlarıyla da oldukça iddialı. Yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici ve elektronik denge sistemleri öne çıkan güvenlik donanımları.

Modelin konforuna baktığımız zaman ise, ilk olarak koltuklar muazzam derece de konforlu. Kumaş olarak sunulan koltuklar çok yumuşak. Konforuna süspansiyonlarıyla da destek veren model, çukurlarda neredeyse hiç rahatsızlık vermiyor. Dışarıdan çok küçük bir karosere sahip gibi görünse de, çoğu hatchback modelden daha fazla hacim sunabiliyor. Diz ve baş mesafeleri oldukça yeterli. Eşya gözleri bakımından da abisi CLİO ile yarışır kapasitede.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE MENZİLİ

Menzili artan ZOE, kışın 250 km yazın ise 300 ile 350 km arasında mesafe gidebiliyor. Bunlar hiç fena rakamlar değil. 2.5 saatte şarj olduğunu düşünürsek, rakamlar oldukça iddialı. Peki aracı nasıl şarj ediyoruz ? Bu konuda 2 seçeneğimiz var. Ya RENAULT MAİS bayileri, ya da AVM otoparkları. 2 yerden de aracı 2.5 saatte full şarj edebiliyoruz. Bu arada Renault Mais bayilerinden şarj ücretsiz.

Model, Performans olarak 65kW ( 88 bg ) sahip elektrik motoru sınıfından beklenen seviyede başarılı bir verimlilik sağlıyor. 0-110 Km hızlanması 13.5 saniye olarak görünse de 0.50 km hızlanması oldukça başarılı yaklaşık 4 saniye. Yani kalkışlarda oldukça seri ve atik. Aracın maksimum hızı ise bu sınıftaki elektrikli bir modele göre yabana atılmayacak kadar iyi. SAATTE 140 KM.

GENEL BAKIŞ

Maksimum HIZ : 140 KM

Kaç Km yol yapar : Kışın maksimum 250 Yazın 350 km

Kaç Saatte Şarj oluyor : FULL 2.5 saat

Vites Tipi : OTOMATİK

Beygir Gücü : 88 bg

0-100 km Hızlanma : 13.5 sn

0-50 Km Hızlanma : 4 saniye

Şarj edilebilecek alanlar :  Renault Mais ve AVM otoparkları

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet