Sıradışı - 19 Nisan 2017

Sıradışı programında Turgay Güler'in konukları Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğu, Kayahan Uygur ve Ahmet Yenilmez oldu.
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıradışı - 15 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Ankara’dan bağlanan Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Ankara’dan bağlanan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ile birlikte ABD’nin Ortadoğu planı, ABD’nin Türkiye kaygısı ve algı operasyonları masaya yatırıldı.

Coşkun Başbuğ, ABD ile İran meselesine değinerek “Dünya geneline baktığınız zaman Amerika’nın bugün saldırmadığı coğrafya yok. Ben Amerika’nın İran’ı gerçekten vuracağına ihtimal vermiyorum. İran bir Irak’a bir Suriye’ye benzemez. Gerek Rusya, gerek Avrupa’daki devletler İran ile çok ciddi ticari ilişkileri olan ve böyle bir operasyona müsaade etmeyecek ülkeler. Dolayısıyla Amerika, gerek Doğu Akdeniz gerek İran konusunda varlık gösterme çabasında ama nereye kadar gider belli değil” ifadelerini kullandı.

Emin Pazarcı, Türkiye’ye yapılan algı operasyonlarıyla ilgili olarak “Türkiye’de birtakım operasyonlar düzenleniyor. 17 - 25 Aralık, Gezi olayları, 15 Temmuz gibi birtakım olaylarla karşı karşıya kaldık. Türkiye’de de birtakım algı operasyonlarıyla hem içeride bazı şeyler organize edilmeye ve dizayn edilmeye çalışılıyor hem de dışarıdan birtakım baskılarla, tehditlerle Türkiye sindirilmeye ve içeriye mesajlar verilmeye çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

Abdullah Ağar, birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Türkiye gibi bir ülke eğer milli birlik ve beraberliğini muhafaza etmeyi başarabilirse buradan büyük bir kazanımla çıkmasına dair çok ciddi fırsatlar söz konusu. Eğer milli birlik ve beraberliğimizi başaramazsak aynı Irak, Suriye, Yemen’de olduğu gibi çok zorlu ve birtakım denklemlerle karşı karşıya kalabiliriz” sözlerini dile getirirken Emin Pazarcı ise “Bana göre kendimizde de birtakım suçları aramamız lazım. Kararlı davranmıyoruz, sözlerimizin arkasında durmuyoruz. Zaman zaman geri adım atıyoruz. Kararlı davranmak lazım çünkü Türkiye şu anda çok ciddi bir mücadelenin içerisinde. Türkiye’ye, Türk milletine diz çöktürmek istiyorlar” açıklamasında bulundu.

 

Sıradışı - 15 Mayıs 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet