Sıradışı Tarih - 23 Kasım 2016

Gündemin perde arkasını görmek ve tarihin derinlerine inmek isteyenlerin programı “Sıradışı Tarih” Turgay Güler’in farklı üslubu ile konukları Ebubekir Sofuoğlu ve Kayahan Uygur’la birlikte küçük yaşta evlenenler için yapılan yasa tasarısına dahil tüm konular gündeme taşındı.
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıradışı - 1 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Yönetmen Oyuncu Ahmet Yenilmez ve Ankara’dan bağlanan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ile birlikte ana muhalefetin gayrı milli duruşu ve sosyal medyadaki algı operasyonları masaya yatırıldı.

Emin Pazarcı, Türkiye’nin zor zamanlar geçirmesine değinerek “Bugün Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ile bizim başımıza çorap örmek isteyenlere karşı gerekeni yapıyoruz. Yıkmaya çalışıyorlar yıkamıyorlar. Darbe teşebbüsünde bulunuyorlar, geçmişte başarılı olurlardı, artık başarılı olamıyorlar. Ciddi bir bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Emperyalizme karşı ciddi bir duruşun içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Pazarcı, Amerika’nın Türkiye’ye oynadığı oyunlarla ilgili olarak “Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi değildir ve hatta işgal altındadır bile denilebilir. Şimdi böyle bir politika var, bunları insanlara anlatmak lazım. Maalesef CHP’nin genleriyle oynandı, CHP’nin hafızası sıfırlandı ve Kılıçdaroğlu ortaya çıktı. O açıdan ben Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar yaptığı açıklamaları, attığı adımları çok yadırgamıyorum çünkü nasıl geldiğini biliyorum. Sol bir partinin başındaki sayın Kılıçdaroğlu, Amerika ile özellikle mücadele etmekten çekiniyor ve Amerika Birleşik Devletleri’nin aleyhine de pek beyan vermemeye çalışıyor. Mesele budur. Buraya bakıldığı zaman Türkiye’de neler yapılmaya çalışılıyor, Türkiye’de ne oyunlar oynanıyor onları görmek mümkün” açıklamasında bulundu.

Sıradışı - 1 Mayıs 2019
Sıradışı - 15 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Ankara’dan bağlanan Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, Ankara’dan bağlanan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ile birlikte ABD’nin Ortadoğu planı, ABD’nin Türkiye kaygısı ve algı operasyonları masaya yatırıldı.

Coşkun Başbuğ, ABD ile İran meselesine değinerek “Dünya geneline baktığınız zaman Amerika’nın bugün saldırmadığı coğrafya yok. Ben Amerika’nın İran’ı gerçekten vuracağına ihtimal vermiyorum. İran bir Irak’a bir Suriye’ye benzemez. Gerek Rusya, gerek Avrupa’daki devletler İran ile çok ciddi ticari ilişkileri olan ve böyle bir operasyona müsaade etmeyecek ülkeler. Dolayısıyla Amerika, gerek Doğu Akdeniz gerek İran konusunda varlık gösterme çabasında ama nereye kadar gider belli değil” ifadelerini kullandı.

Emin Pazarcı, Türkiye’ye yapılan algı operasyonlarıyla ilgili olarak “Türkiye’de birtakım operasyonlar düzenleniyor. 17 - 25 Aralık, Gezi olayları, 15 Temmuz gibi birtakım olaylarla karşı karşıya kaldık. Türkiye’de de birtakım algı operasyonlarıyla hem içeride bazı şeyler organize edilmeye ve dizayn edilmeye çalışılıyor hem de dışarıdan birtakım baskılarla, tehditlerle Türkiye sindirilmeye ve içeriye mesajlar verilmeye çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

Abdullah Ağar, birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Türkiye gibi bir ülke eğer milli birlik ve beraberliğini muhafaza etmeyi başarabilirse buradan büyük bir kazanımla çıkmasına dair çok ciddi fırsatlar söz konusu. Eğer milli birlik ve beraberliğimizi başaramazsak aynı Irak, Suriye, Yemen’de olduğu gibi çok zorlu ve birtakım denklemlerle karşı karşıya kalabiliriz” sözlerini dile getirirken Emin Pazarcı ise “Bana göre kendimizde de birtakım suçları aramamız lazım. Kararlı davranmıyoruz, sözlerimizin arkasında durmuyoruz. Zaman zaman geri adım atıyoruz. Kararlı davranmak lazım çünkü Türkiye şu anda çok ciddi bir mücadelenin içerisinde. Türkiye’ye, Türk milletine diz çöktürmek istiyorlar” açıklamasında bulundu.

 

Sıradışı - 15 Mayıs 2019
Sıradışı - 8 Mayıs 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı programında bu bölüm Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ile birlikte İstanbul seçiminin yenilenmesi ve CHP’nin algı operasyonu masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, yerel seçimlerdeki oyunlara değinerek “31 Mart seçimlerinde İstanbul’da büyük bir organize hırsızlık, yolsuzluk yapılmış ve bu ortaya çıkmış, YSK’da bunun üzerine seçimi iptal etmiş. Bunu yapanların sokağa çıkamaması, yüzlerinin kızarması, utanmaları, toplum içine çıkamaması lazım, ama kalktılar şimdi ‘Niye ilçeleri de iptal etmediler’ diye başka bir tarafa çektiler tartışmayı. Sürekli aynı şeyi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Emin Pazarcı, Türkiye üzerine oynanan oyunlarla ilgili olarak “Bütün mesele Türkiye’yi karıştırmak, yeni bir oyun oynanıyor. İstanbul’daki mesele İstanbul seçimi olmaktan çıktı. Türkiye’ye diz çöktürme, Tayyip Erdoğan’a ilk tökezlemeyi yaşatmak için yapılan bir oyun, kurulan bir kumpas haline geldi” açıklamasında bulundu.

Programda ayrıca Güler, Amerika’nın Türkiye’yi tehdit etmesine değinerek “Bugün 15 Temmuz’un arkasında Amerika’nın olduğunu biliyoruz. Bugün Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıların kaynağının yine Amerika olduğunu biliyoruz. Bugün Türkiye’ye S-400 meselesi yüzünden yapmadıkları kalmadı, bunu biliyoruz. Biz Amerika ile onurlu bir müttefiklik için yıllardır uğraş veriyoruz ama Amerika sürekli bize bir kazık atma derdinde. Bugün Doğu Akdeniz’de doğalgaz çıkaracağız, hakkımız olanı yapacağız, Amerika’nın yine bize nasıl tehditler yaptığını biliyoruz” sözlerini dile getirdi.

Sıradışı - 8 Mayıs 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet