Dünyayı Geziyorum - Bergama | 18 Ekim 2020

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu bölüm İzmir Bergama'yı keşfetti.

#DünyayıGeziyorum #İzmir #Bergama

***

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta zengin tarihiyle İzmir Bergama’dan evlere konuk olacak.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta doğal güzellikleriyle köklü tarihiyle İzmir Bergama’dan izleyici karşısına çıkacak. Özlem Tunca Bergama’da ilk önce Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Bergama’nın binlerce yıl öncesine dayanan tarihini anlatan Özlem Tunca kentin merkezinde tarihin izlerini sürdü. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı 1875 yılında Osmanlı döneminde inşa edilen bir sinagog oldu. Farklı inançlara saygı duyan Osmanlı padişahlarının bıraktığı eseri gören Özlem Tunca gördüklerinden çok etkilendi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Akrapolis Antik Kenti’ne gitti. Tarihi Roma dönemine uzanan bu muhteşem antik kenti gezen Özlem Tunca bölge rehberinden çok önemli bilgiler edindi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet