Dünyanın Tadı - Sındırgı-2 | 26 Eylül 2020

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, İstanbul ve çevre illerdeki birbirinden önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu bölüm Balıkesir Sındırgı'dan evlere konuk oldu.

#DünyanınTadı #Sındırgı

***

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam ediyor. Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu bölüm Balıkesir’in tadını çıkarmaya devam etti. Dünyanın Tadı ekibi ilk olarak Havran’da bir ailenin evine konuk oldu. Burada kadınlarla birlikte tabaktan kesme yapan Yasin Esirgenç yağda kızartılan bu böreğin tadına izleyicileri için baktı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra çoğunlukla özel günlerde yapılan sura yemeğinin püf noktalarını öğrendi. Kuzunun ön kolunun bıçakla açılıp içine pilav eklenmesiyle ortaya çıkan bu eşsiz yemeğin kokusu Yasin Esirgenç’i heyecanlandırdı. Balıkesir’e gelmişken höşmerim tatlısının da püf noktalarını öğrenmek isteyen Dünyanın Tadı ekibi soluğu ocak başında aldı. Peynirin şekerle buluşup benzersiz bir tada dönüşünü izleyen Yasin Esirgenç, tatlının ortaya çıkış hikayesini bölge halkından dinledi.

Dünyanın Tadı ekibi son olarak Balıkesir düğünlerinin olmazsa olmazı keşkek dövmeye yardım etti. Bol proteinli ve doyurucu olan bu yemeği tadan Esirgenç, Balıkesir düğünlerinin adetlerini yerinde öğrendi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet