Dünyayı Geziyorum - Kazdağları-2 | 13 Eylül 2020

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta birbirinden güzel plajları, pırıl pırıl suları ve gizemli antik kentleriyle Balıkesir Kazdağları'nı keşfetti.

***

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta tertemiz doğasıyla Balıkesir’deki gezisine kaldığı yerden devam ediyor.  

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin sıklıkla uğradığı Balıkesir Kazdağları’ndan renkli görüntülerle evlere konuk olacak. Dünyayı Geziyorum ekibinin ilk durağı Kazdağları’nın zirvesinde yer alan köy oldu. Birbirinden şirin evlerin yer aldığı köyü gezen Özlem Tunca köy yaşamına yerinde tanıklık etti. Kazdağları’nın görenleri kendisine hayran bırakan doğasını keşfe çıkan Özlem Tunca, yeşilin ve mavinin uyumu karşısında hayranlığını gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Sarı Kız tepesi oldu. Marmara ve Ege bölgeleri arasında doğal bir sınır oluşturan bu tepede manzaranın tadını çıkaran Özlem Tunca, tepeye ismini veren efsaneyi bölge rehberinden dinledi. 

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak doğasıyla olduğu kadar tarihiyle de dikkatleri üzerine çeken Kazdağları’nda Roma döneminden kalma Antandros Antik Kenti’ne gitti. Milattan önce dördüncü yüzyıla dair ev kalıntılarının da olduğu kenti gezen Özlem Tunca, geçmişin izleri karşısında çok etkilendi. 

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet