Dünyanın Tadı - Kazdağları | 12 Eylül 2020

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, İstanbul ve çevre illerdeki birbirinden önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu bölüm Balıkesir Havran’dan evlere konuk oldu.

***

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, İstanbul ve çevre illerdeki birbirinden önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta Balıkesir Kazdağları’nda yöresel lezzetlerin izini sürecek. 

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam ediyor. Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu hafta tertemiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Kazdağları’ndan benzersiz lezzetlerle izleyici karşısına çıkacak. Dünyanın Tadı ekibi Kazdağları’nda ilk olarak balık çorbası yapımına eşlik etti. Peygamber balığıyla hazırlanan ve tam bir şifa deposu olan çorbanın püf noktalarını öğrenen Yasin Esirgenç, özellikle salgınla savaşılan bugünlerde çorbanın tadına izleyicileri için baktı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra taş fırının başına geçip çeşit çeşit ekmek yaptı. Bayramlarda yapılan karanfilli ekmeğin özelliklerini öğrenen Yasin Esirgenç, fırından gelen kokular karşısında çok heyecanlandı. 

Dünyanın Tadı ekibi son olarak evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan ve bir Yörük lezzeti olan peynirli ekmek aşının yapımını öğrendi. Kuru ekmeklerin suda ıslatılarak yapıldığı yemeği deneyen Yasin Esirgenç eski yaşamlara dair de bir sohbet gerçekleştirdi.  

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR 2
  • İzle7 12.09.2020 20:08
    @Seyhan 1774 Kazdağı Termal Butik Otel
  • Seyhan 12.09.2020 19:24
    Kaldığınız otelin adını rica ediyorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet