Dünyayı Geziyorum - Ayvalık-2 | 30 Ağustos 2020

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta birbirinden güzel plajları, pırıl pırıl suları ve gizemli antik kentleriyle Balıkesir Ayvalık'ı keşfetti.

***

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta tertemiz havası ve muhteşem doğasıyla Ayvalık’taki serüvenine kaldığı yerden devam ediyor.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta yaz aylarının en çok tercih edilen tatil beldelerinden Ayvalık’tan renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Dünyayı Geziyorum ekibi Ayvalık’ta ilk olarak Cunda adasına gitti. Taş yollardan geçip Aşıklar Tepesi’nde yer alan Sevim Necdet Kent kitaplığını ziyaret eden Özlem Tunca bölgenin tarihini yerinde anlattı.  17. yüzyılda inşa edilen ve bir süre kilise olarak kullanılan tarihi eserin Rahmi Koç tarafından kitaplığa çevrildiğini belirten Özlem Tunca, kitaplığın içinde yer alan mozaikleri izleyicileri için görüntüledi. Özlem Tunca daha sonra kitaplığın yanı başında yer alan seyir terasında eşsiz Cunda manzarasına karşı kahve keyfi yaptı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Cunda’nın tarihi sokaklarını keşfe çıktı. Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan evleri gezen Özlem Tunca, 1862 yılında inşa edilen Despot’un evini ziyaret etti. Rum bir din adamı olan Despot’un konaklamak için yaptırdığı konağın geçmişten bugüne kullanım amacını anlatan Özlem Tunca, adanın ruhunu oluşturan bu evler karşısında hayranlığını gizleyemedi

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak tekne turuna çıktı. Turkuaz suların üzerinde muhteşem manzaralara tanıklık eden Özlem Tunca, izleyicileri için benzersiz görüntüler derledi. Dünyayı Geziyorum ekibi denizde kendilerine eşlik eden yunus balıklarını görünce heyecanlı anlar yaşadı. 

***

Milyarlarca insanın oluşturduğu farklı kültürler, farklı yaşamlar  Dünyayı Geziyorum ile meraklılarıyla buluşuyor. Gezmeye görmeye fırsat bulamayanlar için dünyanın dört bir yanını ekrana taşıyan Özlem Tunca ve minik oğlu Yakupcan izleyicilerini dünya turuna çıkarıyor.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, görenleri etkisi altına alan benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum hız kesmeden izleyicisiyle buluşuyor. Yeni seyahat rotalarıyla izleyicisine tüm dünyayı görme olanağı sunan Dünyayı Geziyorum tarih kokulu sokakları gezip önemli mimari yapıları ziyaret edecek, dağları tepeleri aşıp göz kamaştıran manzaralar derliyor.

Özlem Tunca İle Dünyayı Geziyorum, seyahat meraklılarını farklı coğrafyaları gezmeye davet ederken, konaklama ve seyahat konusundaki deneyimlerini de izleyicilerle paylaşıyor. Her bölümü ayrı bir eğlence ve deneyim yüklü olan ‘Dünyayı Geziyorum’ herkesin merak ettiği ülkelerin sokaklarını gezgin ruhlu oğlu Yakupcan’la arşınlayıp dünyanın keşfedilmeyi bekleyen cennet köşelerini izleyicisinin beğenisine sunuyor.

Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar  Kanal 7’de…

Muğla’nın merkezinde yer alan birbirinden renkli tarihi Macar evleri ve Osmanlı mahallesindeki Tabakhaneciler sokağında bulunan Osmanlı mimarisine ait şirin evlerin hikayesi de Dünyayı Geziyorum’da ekrana geldi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet