Dünyayı Geziyorum - Ayvalık | 23 Ağustos 2020

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta birbirinden güzel plajları, pırıl pırıl suları ve gizemli antik kentleriyle Balıkesir Ayvalık'ı keşfetti.

***

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Balıkesir’in en gözde tatil beldelerinden Ayvalık’tan evlere konuk olacak. 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta yaz aylarının en çok tercih edilen tatil beldelerinden Ayvalık’tan renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Dünyayı Geziyorum ekibi Ayvalık’ta ilk olarak Paşalimanı sahiline gitti. Özlem Tunca Ayvalık’ta tatil yapmayı düşünenler için bölgeye dair ipuçları verdi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Ayvalık’ın tarihi sokaklarında keyifli bir yolculuğa çıktı. Yaklaşık iki yüz yıl önce yapılan evler arasında dolaşan Dünyayı Geziyorum ekibi tarihin izlerini bugüne taşıyan yapılar karşısında hayranlığını gizleyemedi. Ayvalık’ın önemli bölgelerinden olan ve kutsal su anlamına gelen ayazma da Dünyayı Geziyorum’da yerini aldı. On altı yaşında bir genç kızın gördüğü bir rüya sonucu ortaya çıkan ve şifa verdiğine inanılan Ayvalık ayazmasını gezen Özlem Tunca duydukları karşısında çok şaşırdı. 

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak on altıncı yüz yılda inşa edilen ve Rumlar tarafından koruyucu baş meleklere atfedilen Taksiyarhis kilisesine gitti. Dönemin mimarisini gözler önüne seren kilisede tarihi dokuya tanıklık eden Özlem Tunca, izleyicileri için kilisenin tarihini öğrendi.

***

Dünya üzerindeki birbirinden ilginç yaşamları, benzersiz manzaraları ve geçmişten günümüze uzanan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum’da bu bölüm eşsiz doğal güzellikleri ve kadim tarihiyle Milas ekranlara geldi. Ormanlık tabiatı ve bol oksijeniyle adeta bir yeryüzü cenneti olan Gökova körfezinin incisi Ören, Özlem Tunca’nın ilk durağı oldu. Ardından Özlem Tunca’nın rotasında Karya İmparatorluğu’nun kurucusu Kral Hekatomnos’a ait dev anıt mezarın bulunduğu Milas Müzesi yer aldı. Milas’a gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken, içerisinde Bizans dönemine ait olan manastır ve kilisenin yer aldığı muhteşem bir doğa harikası olan Bafa Gölü Dünyayı Geziyorum’da ekrana geldi. Özlem Tunca ve Yakupcan, Milas – Bodrum yolu üzerinde bulunan Yunus gösteri parkında keyifli dakikalar geçirdi. Dünyayı Geziyorum ekibi, doğal güzellikleri yanında zengin bir tarihe de ev sahipliği yapan Milas’ta Beçin Kalesi’ni keşfe çıktı. 

Muğla’nın merkezinde yer alan birbirinden renkli tarihi Macar evleri ve Osmanlı mahallesindeki Tabakhaneciler sokağında bulunan Osmanlı mimarisine ait şirin evlerin hikayesi de Dünyayı Geziyorum’da ekrana geldi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet