Dünyayı Geziyorum - Stokholm | 25 Ağustos 2019

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturuyor. Dünyayı Geziyorum bu bölüm zengin tarihi ve yemyeşil doğasıyla dikkat çeken İsveç’ten evlere konuk oldu.

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum yeni adreslerle ekranlardaki yerini alıyor. Özlem Tunca bu bölüm benzersiz doğası, görenleri kendisine hayran bırakan tarihi eserleriyle İsveç’ten ekranlara geldi. Dünyayı Geziyorum ekibi İsveç’in başkenti Stokholm’de ilk olarak bisikletle şehir turuna çıktı. Yemyeşil caddelerde ve parklarda keyifli bir yolculuk yapan Özlem Tunca İsveç’te günlük hayata dair bilgi verdi. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı yüzlerce odasıyla Stokholm Sarayı oldu. Geçmişi yüzlerce yıl öncesine giden sarayın ihtişamını gören Özlem Tunca hayranlığını gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra soluğu şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden Nobel Müzesi’nde aldı. Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan eşyaların mucitlerine verilen Nobel ödüllerini gören Özlem Tunca her bir eseri şaşkınlıkla inceledi.

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Stokholm’ün en çok turist çeken dünyaca meşhur müzesi Vasa’yı gezdi. 1626 yılında yapılan savaş gemisini gören Özlem Tunca geminin tarihini izleyicileri için öğrendi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet