Başkent Kulisi - Binali Yıldırım - 9 Haziran 2019

Cumhur ittifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Millilerimizin Fransa galibiyeti

Dün Konya'da oynanan maçta millilerimiz hakikaten destan yazdılar. Bu vesileyle başta Şenol Güneş'i ve oyuncuları kutluyorum. Hepsi gencecik kardeşlerimiz. Çok güzel bir iş yaptılar. Son Dünya Kupası Şampiyonu Fransa'yı Konya'da hizaya getirdiler. İzlanda maçı için de şimdiden başarılar diliyorum.
Seçim kampanyası süreci

Önceki kampanyada hem Ramazan'dı hem kampanya yaptık. Ramazan olunca kampanyanın şekli de tamamen değişiyor. Ağırlıklı olarak iftar öncesi başlıyor, sahur sonuna kadar yoğun bir program icra ettik. Çok da güzel oldu. Hem Ramazan'ın manevi havası hem de insanların gece boyunca hep ayakta olması kampanyayı çok verimli ve renkli hale getirdi. 31 Mart öncesi kampanyayla bu kampanyanın en belirgin farkı şu diyebilirim: Burada biz çok büyük toplulukların bir araya geldiği, açık hava mitingleri gibi etkinlik yerine birebir, yüz yüze küçük gruplar, STK'lar, kanaat önderleri, esnaf, sanatkar, emekli... Yani bütün toplum kesimleri İstanbul'da ben de varım diyen bütün paydaşlarla bir araya geldik, sohbet ettik. Onları dinledik, önerilerini aldık ve o şekilde çok dolu dolu bir Ramazan ayını geride bırakmış olduk.

CHP adayı ile televizyon yayını 

(Uğur Dündar'ın yayını sunmaktan vazgeçmesi) CHP'den Uğur Dündar'a vazgeçmesi için telefon geldiğine dair sosyal medyada, çeşitli yerlerde laf dolaşıyor. Bu çok vahim durumdur. Ben açıkça sürekli bizim üzerimizden puan toplama gayretleri görüyorum. Uğur Dündar olsun dedim. Bu da bir anlamda şu mesajı veriyor: Biz sağ-sol fark etmez, bizim taraf sizin taraf demiyoruz. İstediğinizi seçin, biz İstanbul'u konuşalım. Benim yapmak istediğim bu ayrışmayı, kutuplaşmayı bir ölçüde ortadan kaldıracak ve ülkeyi daha birleştirici bir sürece sokmak. Sürekli bir yerlerde mevzilenip birbirlerine çeşitli mecralardan atış yapan ruh hali topluma da yansıyor, topluma zarar veriyor. Bu anlamda bir normalleştirmeye ihtiyaç vardı. Bunu başlatmak istedim ama karşı taraf burada samimi olmadığını ortaya koydu.

Ben hayatım boyunca taktik bilmem. Nasıl gözüküyorsam öyleyim. Ne düşünüyorsam onu söylerim. İçim de bir dışım da bir. Geçmiş müktesebatım, gelecek öngörülerim neyse dürüstçe İstanbullularla bütün vatandaşlarımla paylaşacağım. Ne istiyorlarsa sorsunlar, nasıl bir format istiyorsa olsun. Kim olursa olsun. İstanbul'a katkı sağlayacaksa. Böyle bir karşılıklı program İstanbul'a ne sağlayacak, İstanbullulara hangi mesajları verecek. İstanbullu bunun için bu programa ilgi duyar. 

Her iki partiden arkadaşlar çalışıyor. Bizden Mahir Bey, CHP'den Engin Altay. Herhalde son bir hafta ya da son 5 gün olur. 

CHP adayından Valiye hakaret

Aday arkadaşımız Ordu'ya gitti valiye küfretti. Biraz bu benim canımı sıkıyor. İstanbul gibi büyük bir belediyeyi yönetmeye talip olanın ağzından böyle galiz küfürler çıkmaması lazım. Bunu sağlıklı bir şey olarak görmüyorum. Arkadaşımızın kendisini gözden geçirmesi lazım. Bu öfke kontrolü önemli bir şey. Bu konuda daha dikkatli olması gerekir. Dün de kendisine bir çağrı yaptım, bir özür bekliyorum. Kamuoyu bir özür bekliyor. Bu geçiştirilecek bir şey değil. Vali devleti temsil ediyor. Vali kendisini ifade edemez, memurdur. Siyasetçi her türlü ağır eleştiriye hatta hakarete muhatap olabilir. Buna hazırlıklı olması lazım. Her önüne geleni kesip doğrarsa bu olmaz. Bu siyaset değil.

İstanbul trafiği

Trafik konusu da çok önemli. Trafik işi benim işim. Bu benim en iddialı olduğum konudur. Bunu Türkiye'de çözdüm, İstanbul'da hayli hayli çözerim. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmayla çözülecek. Raylı sistem İstanbul'un her tarafına ulaşacak. Her yıl 50 kilometre raylı sistem yapacağız. Bunu nasıl yapacaksınız diyorlar? Marmaray'a bakın, Avrasya Tüneli'ne bakın, hızlı trene bakın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bakın, siz karar verin.
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet