Dünyayı Geziyorum - Medine-2 | 19 Mayıs 2019

Medine'de seyahat ve tatil yapmak isteyenler. Medine'de nereler gezilir, Medine'ye nasıl gidilir,Medine'de yaşam, vize hakkında bilinmesi gerekenler Özlem Tunca'nın sunumu ile Dünyayı Geziyorum'da. Yurt dışı tatili, seyahat, gezi ve daha bir çok şey bu program'da. 

#DünyayıGeziyorum #Medine #Seyahat

Dünyanın farklı köşelerini izleyiciler için keşfeden Özlem Tunca İle Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca kutsal topraklardan evlerinize konuk olacak. Özlem Tunca bu hafta İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan Medine’deki serüvenini sürdürecek.

Ramazan ayı boyunca kutsal toprakların huzurlu atmosferini izleyiciler için gezen Dünyayı Geziyorum, İslamiyet’in doğduğu topraklardan duygu yüklü görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Dünyayı Geziyorum bu hafta Müslümanlar için büyük bir önem taşıyan Medine yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Özlem Tunca Medine’de ilk olarak Uhud Savaşı’nın gerçekleştiği mekanları gezdi. Hz. Muhammed’in en iyi askerlerini yerleştirdiği Okçular Tepesi’ne çıkan Özlem Tunca, Uhud’da yaşanan mücadeleyi dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Dünyayı Geziyorum ekibinin bir sonraki durağı Hz. Osman kuyusu oldu. Hz. Muhammed’in duasını alan bahçeyi gezen Özlem Tunca, Hz. Osman kuyusu başında kuyunun öyküsünü dinledi. 

Dünyayı Geziyorum ekibi son olarak Cennet-ül Baki mezarlığını ziyaret etti. Hz. Muhammed’in mezarının yanı başında yer alan, Hz. Ayşe ve on bin sahabenin defnedildiği mezarlığın özelliklerini öğrenen Özlem Tunca çok etkilendi.

Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet