Dr. Feridun Kunak Show - 14 Mart 2019

Kanal 7 ekranların sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilinçlendirmeye devam ediyor. Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm kulak sağlığını korumanın yolları konuşuldu.

Programda “Kulak sağlığını korumanın yolları nelerdir? Kulak iltihabı neden olur? Kulak iltihabı nasıl geçer? Kulak iltihabından kurtulmanın yolları nelerdir? Kulak iltihabı nasıl tedavi edilir? Kulak çınlaması neden olur? Kulak çınlaması nasıl geçer? Kulak çınlaması nasıl tedavi edilir? Kulak çınlaması neyin belirtisidir? Vertigo nedir? Vertigo belirtileri nelerdir?” soruları yanıt buldu.

Dr. Feridun Kunak, kulak çınlamalarının en önemli sebeplerinden birinin ödem olduğunu, tedavi edilmezse bir süre sonra duyma bozukluğunun meydana gelebileceğini söyledi. İçerisinde lahana, kiraz sapı ve mısır püskülü olan ödem söktüren karışım tarifi veren Kunak, karışımı on beş dakika kaynattıktan sonra süzüp içilmesini tavsiye etti.

Programda, duyma bozukluğu olup olmadığının anlaşılabilmesi için evde uygulanabilecek pratik yöntemler ekrana taşındı. Kulağın kağıt sesini daha iyi duyduğunu söyleyen Kunak, kağıtla önce bir kulağın yanında ses çıkartılmasını, ardından diğer kulağa da aynısı uygulandıktan sonra kulaktaki duyma bozukluğunun anlaşılabileceğini, eğer iki kulak arasında duyma farkı varsa derhal doktora gidilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kunak, içerisinde sirke ve adaçayı olan kulak ağrılarına ve çınlamalarına iyi gelen çok özel kür tarifini de izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı kaynattıktan sonra çıkan buharın kulak ile beş dakika temas etmesi gerektiğini, böylece kulağın temizleneceğini ve ağrının geçeceğini belirtti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:25’te Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet