Cuma Sohbetleri - 8 Mart 2019

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gerekenler Cuma Sohbetleri’nde izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor.

Necmettin Nursaçan, “Hastalıktan kurtulmak için hangi dualar edilmeli? Kabir azabı nedir? Kabir azabından koruyan dua var mıdır? 3 günden fazla küs durmak günah mıdır? Çocuk doğduktan sonra akika kurbanı kesilmeli midir? Kaza namazları nasıl kılınmalı?” sorularını yanıtladı.

“Çocuk doğduktan sonra akika kurbanı kesilmeli midir?” sorusuna Necmettin Nursaçan, çocuk ergenlik çağına gelinceye kadar kurbanın kesilebileceğini ve bu kurbanı herkesin yiyebileceğini belirtti.

“Kaza namazları nasıl kılınmalı?” sorusuna ise Nursaçan, hangi vakitte namaz kılınıyorsa o vaktin kaza namazlarının da kılınmasını, böylece kolay bir şekilde kaza borçlarının bitirilebileceğini açıkladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet