Dünyayı Geziyorum - Bosna Hersek | 3 Şubat 2019

Bosna Hersek'te seyahat ve tatil yapmak isteyenler.Bosna Hersek'te nereler gezilir, Bosna Hersek'e nasıl gidilir, Bosna Hersek'te yaşam, vize hakkında bilinmesi gerekenler Özlem Tunca'nın sunumu ile Dünyayı Geziyorum'da. Yurtdışı tatili, seyahat, gezi ve daha bir çok şey bu program'da. 

#DünyayıGeziyorum #BosnaHersek #Seyahat

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturuyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta her köşesinde Osmanlı’nın izlerini taşıyan Bosna Hersek’ten izleyici karşısına çıkacak. 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum yeni adreslerle ekranlardaki yerini alıyor. Özlem Tunca bu hafta Bosna-Hersek’ten rengarenk görüntülerle evlere konuk oluyor. Özlem Tunca Bosna-Hersek’te ilk olarak en eski yerleşim yeri olan Baş Çarşı’yı gezdi.

Osmanlı Devleti’nin Saraybosna’ya hediyesi olan çarşının en meşhur caddesinde günlük yaşamı görüntüleyen Tunca, bölge halkıyla keyifli sohbetlere imza attı.  Çarşıdaki gezisini bitiren Dünyayı Geziyorum ekibi rotasını Gazi Hüsrev Bey Camii’ne çevirdi. Bosna-Hersek’in gelişmesi için birçok eser inşa ettiren Gazi Hüsrev Bey’in hayatını anlatan Özlem Tunca camiyi gezerken çok etkilendi. Bosna-Hersek sokaklarını dolaşırken burnuna gelen köfte kokularına karşı koyamayan Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu köftecide aldı. Özlem Tunca ve Yakupcan Osmanlı’dan etkilenen Boşnak mutfağının meşhur lezzetlerinden kaymaklı köfteyi izleyicileri için yerinde denedi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet