Dr. Feridun Kunak Show - 31 Aralık 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm idrar yolu enfeksiyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler ele alındı.

Programda “İdrar yolu enfeksiyonu nedir? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonu kadınlarda neden daha sık görülür? Gece idrar kaçırma sorunu nasıl tedavi edilir? İdrar yolu enfeksiyonundan kurtaran kür var mı?” soruları yanıtlandı.

Sıkça görülen sağlık problemlerinden biri olan idrar kaçırma hastalığının birçok sebebi bulunabilir. Kasların gevşekliğinden dolayı idrar kaçırmanın meydana geldiğini söyleyen Kunak, kasları, idrar yollarını güçlendirmek için evde kolay yapılabilecek egzersizleri ekrana getirdi.

Feridun Kunak, böbrek ve safra kesesi taşlarına iyi gelen altınotu çayı yapımının tarifini verdi. Karışımı iki dakika kaynatıp iki dakika demledikten sonra süzülmesini söyleyen Kunak, içerisine limon ve bal koyup gün boyu içilmesini tavsiye etti.

Kunak, içerisinde karnabahar ve brokoli olan idrar yolu iltihabına iyi gelen idrar yollarını temizleyen doğal kür yapımını izleyicilerle paylaştı. Kunak, karışımı yirmi dakika kaynatıp yirmi dakika demledikten sonra süzüp içilmesini önerdi.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde kızılcık ve arpa kırması olan böbrek taşlarına, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen ev yapımı doğal sirke tarifini de izleyicilere aktardı.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet