Dr. Feridun Kunak Show - 10 Aralık 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm her yaştan insanın karşılaşabileceği bel ağrısından kurtulmanın yöntemleri ekrana getirildi.

Programda “Bel ağrısı neden olur? Bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı nasıl tedavi edilir? Bel ağrısı fıtık belirtisi midir? Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı nasıl geçer? Bel fıtığından nasıl korunulur? Her bel fıtığı ameliyat gerektirir mi? Bel fıtığı nasıl tedavi edilir?” soruları yanıtlandı.

Bel fıtığı genellikle ağrı ile ortaya çıkan ve zamanla ileri safhalara doğru ilerleyen bir hastalıktır. Toplumumuzda en sık görülen rahatsızlıklardan olan bel fıtığı, genç yaşlardan itibaren bireylerde ağrıya sebep olabilmektedir. Feridun Kunak, omurgadaki diskler kaydığı zaman omurgada dengede bozukluk meydana geldiğini, eğer diskler arkaya doğru kayar ve siniri sıkıştırırsa bunun fıtık olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Disk siniri sıkıştırırsa bacakta bile uyuşukluk olabileceğini söyleyen Kunak, ameliyat ile düzeltilebileceğini fakat ameliyatın son çare olarak düşünülmesi gerektiğini, bazı egzersizlerle düzelebileceğini belirtti. Ayrıca Kunak, uyuşukluk varsa, ayak parmak ucuna basılamıyorsa bel fıtığı belirtisi olabileceğini açıkladı.

Kunak, içerisinde turp ve süt olan bel ağrılarına iyi gelen lapa tarifi verdi. Kunak, karışımı kaynattıktan sonra bele sarılmasını ve sıcaklığı geçene kadar bekletilmesini tavsiye etti.

Programda Serap Kunak ise, içerisinde haşlanmış patates, tereyağı, süt, kaşar peyniri ve garnitür olan evde kolay kumpir yapımını izleyicilerle paylaştı. Kunak, malzemeleri karıştırıp tepsiye koyduktan sonra fırında pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, içerisinde bal kabağı, süt, yaş maya ve bal olan cildi sıkılaştıran, nemlendiren maske tarifi veren Kunak, maskenin göz altı hariç tüm yüze uygulanmasını önerdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet