Dr. Feridun Kunak Show - 6 Aralık 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm dikkat edilmediği takdirde büyük sıkıntılara sebep olan omurga eğrilikleri ve skolyoz hakkında merak edilenlere yer verildi.

Programda “Omurga eğriliği nedir? Omurga eğriliği nasıl fark edilir? Omurga eğriliğinin belirtileri nelerdir? Omurga eğriliği nasıl tedavi edilir? Skolyoz nedir? Kifoz nedir? Bel ağrısı nedenleri nelerdir? Bel ağrısı nasıl geçer? Boy nasıl uzatılır?” soruları cevaplandı.

Feridun Kunak, kamburluğun kifoz olduğunu, beldeki yamukluğun ise skolyoz olduğunu, tedavi edilmezse daha ileri gidebileceğini söyledi. Kunak, ağır okul çantalarının tek taraflı taşındığında bir tarafa doğru eğme riski olduğunu iki taraflı taşındığında ise boyun kısalma riski olduğunu söyleyerek, daha hafif çanta taşınması gerektiğini belirtti.

Boy uzaması, çocuk gelişiminde önemli bir yer tutar. Beslenme şekli, çocuğun gelişim sürecini doğrudan etkileyen, çok önemli bir faktördür. Feridun Kunak, içerisinde keten tohumu, arı sütü, polen ve bal olan boy uzatan etkili kür tarifini izleyicilerle paylaştı. Karışımın her gün yemeklerden sonra yenmesini öneren Kunak, şeker hastalarının ise bal yerine yoğurt koymalarını tavsiye etti.

Kunak, içerisinde kara üzüm, limon suyu, keçiboynuzu, yer fıstığı ve limon suyu olan bol vitamin ve mineral içeren kür tarifini izleyicilere aktardı. Kunak, karışımı yarım saat kaynattıktan sonra ezip gün boyu yenmesini önerdi.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde tereyağı, yumurta, süt, fındık tozu, keçiboynuzu tozu ve mısır unu olan sağlıklı omlet yapımı ekrana getirdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet