Dr. Feridun Kunak Show - 3 Aralık 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor.

Programda “Alzheimer nedir? Alzheimer’ın belirtileri nelerdir? Unutkanlık Alzheimer belirtisi midir? Alzheimer olmamak için ne yapmak gerekir?” soruları cevaplandı.

Programda bu bölüm Alzheimer hastalığının belirtileri ve çözümleri hakkında konuşuldu.

Feridun Kunak, beynin yüzde sekseninin su olduğunu, bunun için bol su içilmesi gerektiğini, su içilmediği zaman beynin çalışmadığını, küçüldüğünü ayrıca Alzheimer’ın kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirtti.

Yoğun çalışma temposu, gündelik hayatta yaşananlar ve stres gibi nedenlerin hafızayı olumsuz etkileyerek unutkanlığa neden olabiliyor. Bu nedenle hafızayı güçlendirmek için doğru besinler tüketmek gerekir. Dr. Feridun Kunak, içerisinde portakal, ginkgo bloba ve havuç olan hafıza güçlendiren, unutkanlığa iyi gelen doğal sirke yapımını ekrana getirdi. Kunak, sirkeyi beklettikten sonra süzüp içilmesini tavsiye etti.

Programda Serap Kunak ise, içerisinde ıspanak püresi, tereyağı, sıvıyağ, yumurta, şeker ve vanilya olan ıspanaklı yaprak kurabiye tarifini izleyicilere aktardı. Kunak, malzemeleri yoğurduktan sonra şekil verip tepsiye dizdikten sonra fırında pişirilmesini söyledi.

Ayrıca Kunak, içerisinde beyaz kil, yoğurt, bıldırcın yumurtası ve ıspanak püresi olan canlandırıcı maske yapımını da izleyicilerle paylaştı.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet